„Защото Левски живее във всеки от нас“

Уважаеми перничани,
19 февруари е сред малкото дати в календара, които ни обединяват и ни дават основание да се вгледаме в себе си, да преосмислим делата си, да потърсим исторически ориентир какво сме постигнали и какво сме пропуснали в забързаното ни време. Своята вяра и морална сила Апостола черпи от най-светлия идеал - за свободна България, на която посвети цялата си човешка енергия и революционна мощ. Като никой друг той предаде идеалите на своите последователи, накара ги да осъзнаят, че съдбата на родината е техните ръце, че могат да бъдат равноправни със свободните европейски народи.
Революционната му дейност и до днес е пример за това, какъв трябва да бъде един лидер. С личния си пример Левски доказа, че онова, за което говори, е наистина постижимо, че саможертвата е не само думи, но и дела, че да ръководиш, значи да поемаш отговорност.
И днес Апостола на българската свобода продължава да ни говори, да ни заклева, да ни освобождава от собствените ни предразсъдъци. И ако още чувстваме тежестта на българската си принадлежност, то е, защото Левски живее във всеки от нас.
Станислав Владимиров
Кмет на Община Перник

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини