Бербо в Манчестър Юнайтед за 30,7 милиона лири

Сагата около трансфера на капитана на българския национален отбор по футбол приключи малко преди затварянето на летния трансферен прозорец.
"Манчестър Юнайтед" привлече звездата на "Тотнъм" и българинът подписа с тима от стадион „Олд Трафорд", предаде БГНЕС. Голмайсторът парафира с шампиона на Англия и победител в Шампионската лига.

Градският съперник на Юнайтед - "Манчестър Сити", където играят Мартин Петров и Валери Божинов, направи предложение по-рано към „шпорите" на стойност 34 милиона паунда за нападателя, но Бербатов все пак след разговори със Сър Алекс Фъргюсън, избра да играе в Шампионската лига и да се бори за трофеи през новия сезон. Арабският консорциум „Абу Диаби Юнайтед Груп", който закупи "Манчестър Сити" от тайландеца Таксин Шинаватра, направи оферта за българина на стойност около 34 милиона паунда. "Манчестър Юнайтед" водеха в продължение на няколко месеца преговори с "Тотнъм" за българина, но "червените дяволи" успяха да постигнат целта си едва в последния момент. Желанието на Бербатов да играе на "Олд Трафорд" надделя в тази ситуация, той премина успешно медицинските прегледи на базата на тима и през следващите години ще носи фланелката на „червените дяволи". Като част от сделката в посока стадион „Уайт Харт Лейн" ще отиде младия нападател на Юнайтед Фрейзър Кембъл.

С трансфера си в "Манчестър Юнайтед" Димитър Бербатов подобри собствения си рекорд за най-скъп български футболист, показа справка на Агенция „Фокус". Нападателят премина на „Олд Трафорд" от Тотнъм за сумата от 30,75 млн. паунда (37,93 млн. евро). По този начин той надхвърли досегашната цифра от 10,9 млн. паунда (16 млн. евро) при трансфера си от "Байер Леверкузен" в "Тотнъм" през 2006 г. На трето място е преминаването на Валери Божинов от "Лече" във "Фиорентина" за 14 млн. евро през 2005 г.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини