Джако се разпада

Тъжен юбилей очаква Майкъл Джексън на 29 август, когато ще навърши 50. Суперзвездата се разпада - телесно и финансово. Не издържал на съдебните преследвания през последните години и от многобройните искове, той се скри в Дубай. Там го приеха в елитна клиника, като се опитват да го възстановят физически и емоционално. И тази година той за пореден път отложи издаването на новия си албум, за който се твърди, че е записал над 150 песни. Вместо ново феновете ще слушат старо в компилацията King of Pop. За да не се чувстват съвсем прецакани, почитателите му са ухажвани от издателя "Сони мюзик". Там обявиха, че във всяка страна албумът ще бъде пускан с различни песни. Българските представители на гиганта - "Виталити мюзик", обаче не успяха да уточнят дали дискът ще се продава у нас и ако това стане, кои точно хитове ще включва. Последният албум с нови изпълнения на Джако е от 2001-ва - Invincible. Оттогава той все опитва да издаде нова продукция, но все не успява. Взе чудовищно големи заеми - според някои източници става въпрос за половин милиард долара. Но след като не се върна на сцената и не издаде нов албум, той се принуди да продаде правата си върху песните на "Бийтълс", за да си върне борчовете. Отстъпи правата и върху някои от собствените си хитове. А накрая бе принуден да обяви за продан на голяма загуба и прочутото си имение "Невърленд". Докато имотът бе в разцвета си, Джако харчеше за себе си и него по $1 млн. дневно. После чувствително сви разходите си на $130 000. Сега харчел още по-малко.
Вестник "Ню Йорк поуст" твърди, че Джако има 840 000 долара само в ценни книжа. Списание "Форбс" пък изчислява състоянието му на 650 милиона долара, но без да маха от тях дълговете му.
В последните години Джако не може да си намери място и постоянно сменя жилищата си. Прескача между Лондон, Обединените арабски емирства и Бруней. Към последната страна той е емоционално привързан. Принцът на Бруней Азим се изръси с 10 милиона долара само за присъствието на Джако на рождения му ден миналата година, където звездата не изпя дори един тон.
В последните години фобиите на Джако се засилват. Преследва го параноя от какви ли не болести. Хипохондричността му го кара постоянно да носи маска на лицето или в краен случай - шал. Един от най-разпространените слухове за Майкъл е, че след хилядите пластични операции за смяна на цвета на кожата и чертите на лицето звездата вече се разпада, като първата отделила се част от лицето му е носът, който периодично е залепван. Джексън се плашел органът да бъде пришит с конци.
Иваничка Тодорова

КРАЛСКИ СТРАННОСТИ
* През 2007 г. за празника Хелоуин сайтът "Гигуайз" избра Майкъл Джексън за най-страшно изглеждащ музикант. След него останаха дори утвърдени "страшилища" като Ози Озбърн, Джи Джи Алин и Мерлин Менсън.
* Майкъл Джексън планира да създаде 15-метров робот по свой образ и подобие, който да броди из пустинята край Лас Вегас. Машинарията ще бълва лазерни лъчи а Джако ще пее отгоре й. идеята все още не е реализирана, но Майкъл иска по този начин да се завърне. Твърди се, че той искал да подпише договор с известно казино срещу поне $150 млн.
* Джексън патентова специални обувки, които са му помогнали да преодолее гравитацията при изпълнението на прочутата лунна походка. Изобретението носи името "Методи и способи за създаване на антигравитационна илюзия" и е заведено в патентен регистър под картотечен номер 5 255 452 през 1993 г.
* В началото на 2006 г. певецът се маскира като жена и отиде на пазар в търговски център в столицата на Бахрейн, Манама. Звездата обаче не съобразила и носела тъмни големи очила и мъжки обувки, а била придружавана и от децата си и непозната жена. Майкъл Джексън бил веднага разпознат и избягал бързо-бързо от мола.
* През 2005 г. Джексън най-невъзмутимо влезе в дамската тоалетна на търговски център в Дубай и започнал да си слага грим. Тогава негов говорител отрече публикациите за грима и каза, че певецът объркал тоалетните, понеже не знаел арабски.

Източник: standartnews.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини