Най-добър лекотоварен автомобил на 2008 г.

За пети пореден път моделът Volkswagen Caddy бе отличен за лекотоварен автомобил на годината в класа на малките градски ванове, съобщиха от българския офис на австрийския холдинг "Порше".

Веднъж годишно читателите на специализираните издания Lastauto omnibus, Fernfahrer и Transaktuell участват във вота за лекотоварен автомобил на годината. В допитването тази година взеха участие приблизително 8 500 читатели, а на вниманието им бяха представени общо 162 модела.

Победата на Caddy е неоспоримата - 71.5% от читателите са гласували за марката. Резултатът отчетен за Caddy представлява и най-високата индивидуална оценка дадена при гласуването измежду всички представени модели в проучването.

След номинирането на Caddy за най-добър транспортен автомобил в куриерския и пощенския бранш на годината през април 2008 г., това е второто по значение отличие за лекотоварните модели на Caddy през изтеклата година.

В актуалната си версия Caddy се предлага на пазара от 2004 г. От началото на производството са продадени над 560 000 автомобила по целия свят.

През първите пет месеца на 2008 год. броят на продажбите се е повишил с 16.9% или общо с 63 000 единици. С актуален пазарен дял от 37.1% Caddy e неоспорим лидер в Германия в сегмента на малките градски ванове.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини