Оригинален Mustang Елеонор - Да изчезнеш за 60 секунди

През 1999 година се появи един култов филм за автомобили – „Да изчезнеш за 60 секунди" (Gone in 60 seconds) - като в автомобила бяха събрани серия суперспортисти. И въпреки това звездата бе един Mustang Shelby GT500 от 1967 година, който Никълс Кейдж на галено наричаше „Елеонор".

И така един от оригиналните модела „Елеонор" от филма в момента се продава в eBay, като наддаването за него ще приключи на 4 юли. Това реално е един от трите автомобила от филма, които са в движение.Реално има още осем други, но те са само каросерии. Нещо повече – това е единственият представител от филма, който се предлага за продажба. Другите два автомобила са били унищожени при сцената със скока на колата и при сцената, при която наистина развалят един Mustang на автомобилното гробище.

Този автомобил е изминал 38 614 мили и в момента се държи в Хюстън, Тексас. Според продавача няма два еднакви модела „Елеонор" от филма, тъй като различните коли са били настроени различно според сцените и маневрите, в които участват.

Колите от филма обаче не са истински Shelby, а са реплики, базирани на модифицираните представители на фамилията Mustang. Нещо повече – докато оригиналните автомобили са с ръчни трансмисии с четири предавки, то използваните във филма са с автоматици, за да бъде още по-лесно за каскадьорите при изпълняването на съответните сцени.
Източник: rs-auto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини