Премиерата на Nissan 370 Z ще бъде през ноември

аследникът на сегашния Nissan 350Z ще има световна премиера през ноември.

За колата обаче се говори още от сега. Nissan 350Z се превърна в атрактивен и обичан модел, благодарение на привлекателния си дизайн, добрия мотор и достъпните цени.

Премиерата на Nissan 370 Z ще бъде през ноември
Сега Nissan иска да пренесе този успех и дори да го увеличи при неговия наследник 370 Z. Според предварителната информация, характерът на спортното купе със задно предаване няма да бъде променен съществено. Дизайнът ще донесе промени, но може да се определи по-скоро като обстойна модернизация, отколкото като ново поколение. Основните пропорции и силуетът на колата няма да бъдат пипани.

Премиерата на Nissan 370 Z ще бъде през ноември
Най-голямата промяна в сравнение със сегашния модел ще бъде във формата на фаровете, които ще бъдат като буквата „L". Това се вижда и при най-новия Nissan Maxima.

По-съществената промяна се очаква в областта на двигателя. Самото обозначение на новия спортен модел на Nissan – 370 Z показва, че двигателят ще бъде V6 VQ37HVR с обем 3.7 литра. Този агрегат сега се монтира на Infiniti G37. За новия Z модел неговата мощност ще бъде 340 к.с. (250 kW). Той ще бъде комбиниран с механична скоростна кутия с шест степени. Като екстра ще се предлага и автомат със седем степени.

Премиерата на Nissan 370 Z ще бъде през ноември
Джантите ще са 18 инча, но при топ версиите Spec S и ST размерът им ще е 19 инча. Спирачките ще са на Brembo. Напоследък се спекулира, че този път Nissan 370 Z няма да се предлага само с един двигател. Сега в Nissan обмисляли възможност да произведат и ограничена серия на 370 Z с двигател V8. При наличието на GT-R с подобни данни обаче, това не изглежда много правдоподобно.
Източник: automedia.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини