Chrysler oтричат банкрутa

От Chrysler отрекоха слуховете, че планират да приемат статута на компания в банкрут, като поясниха, че имат достатъчни финансови резерви, за да съхранят операциите си в обозримо бъдеще.

Според първоначалните спекулации американската компания е била пред банкрут. До тези спекулации пък се достигна, след като се разчу за задължения в размер на 2 милиарда долара към настоящия собственик Cerberus Capital Management, както и към предишния - Daimler.

Говорител на Chrysler потвърди в петък, че всички слухове за банкрут са напълно неоснователни, тъй като според данни от компанията има достатъчна ликвидност, съобщават от Automotive News.

И въпреки че американският концерн завърши 2007 година с 1.6 милиарда долара загуба, бе получено потвърждение, че в края на краищата в наличност има 9 милиарда долара в кеш.

Продажбите на Chrysler в Щатите са паднали с 23 % спрямо същото време на миналата година. Затова и анализаторски компании като Fitch Ratings например намалиха рейтинга, направен от тях, за Chrysler. Именно това изигра голяма роля при зараждането на спекулациите, че Chrysler може да са пред банкрут.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини