Ferrari се завръща към производството на уникати

Ferrari планира да се завърне към дейността си на производител на малко по-уникални автомобили, както правеше в близкото минало.

Тогава компанията предлагаше на по-богатите си клиенти нещо допълнително и ексклузивно, различно от "стандартните" продукти на компанията.

Според AutoWeek производителят на спортни автомобили ще започне да работи съвместно с три от най-уважаваните дизайнерски къщи - Fioravanti, Pininfarina и Zagato.

От Ferrari се надяват да привлекат клиентите, които искат нещо малко по-различно като дизайн, но с механичния пакет на компанията. Резултатът от това ще бъде суперексклузивни уникати, които обаче имат одобрението на Ferrari и цената им ще бъде седемцифрено число.

Процесът на дизайн и на производство е почти толкова дълъг, колкото на всеки един модел Ferrari, но и макар и представянето на подобни автомобили да излиза скъпо, то определено ще си струва.

Клиентите ще могат да избират между трио от всепризнати в областта на дизайна фирми, като изискване към тях ще бъде желаният от тях автомобил да бъде базиран на някой от следните три модела на Ferrari - 612 Scaglietti, F430 и Enzo.

Съответно настоящият 599 GTB и предстоящият да излезе California засега остават извън програмата, тъй като те все още имат статус на относително нови модели. Също така няма причина и да не работят повече от две дизайнерски студия върху един автомобил - със сигурност скъпо, но впечатляващо.

Първият от уникалните единични модели би трябвало да бъде представен през 2008 година от Fioravanti, който бяха отговорни за 10 ключови автомобила в периода 1965 - 1984 година.

Pininfarina и Zagato също имат богата история с Ferrari, като Pininfarina дори създадоха Р4/5, базиран на Enzo.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини