Бойко гони Доган от властта

ДПС да бъдат изгонени от властта. Това е каузата на ГЕРБ, обявена от Бойко Борисов при учредяването в неделя на нова структура към партията му - организация на старейшините. Той обеща, че никога няма да стана премиер, ако това трябва да бъде с мандата на ДПС.

„От партията на Доган хем са преяли с власт, хем имат ангажименти за изпълнение към бизнеса и други държави, така че трябва да бъдат извадени от властта. Ще бъде национално предателство, ако се продължи в тази посока", каза още неформалният лидер на ГЕРБ пред старейшините.

Той обясни: „Нямам против мюсюлманите, каквито има хиляди в ГЕРБ, но има една клика, която ги лъже и казва как да гласуват. Смятам за врагове тези, които управляват държавата ни, защото манипулират с всички средства обикновените хора". Борисов е силно възмутен от желанието на ДПС да получи вицепрезидентски пост. На събор край Исперих в събота депутатът Ремзи Осман каза, че ДПС иска по-широко участие в изпълнителната власт и вицепрезидент.
Не им стига властта, която имат, ами искат още, възмути се Борисов и обясни, че ръководството на БСП е поставено в унизителното положение от Доган.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че очаква решението на Брюксел по жалбата срещу "Кремиковци", която партията изпрати в средата на 2007 г. Той припомни, че ГЕРБ е сезирала Брюксел по три проблема – автомагистрала "Тракия", "Кремиковци" и по случая "Куйович". Според него източването на металургичния комбинат продължава и това е тотален провал за министрите Петър Димитров и Асен Гагаузов. Ние работим срещу крадците, а Меглена Плугчиева ги брани, констатира столичният градоначалник. Днес Борисов ще се срещне с вицепремиера Плугчиева. Двамата ще говорят за заменките на гори, както и по въпросите на Столична община, свързани с изграждането на завода за отпадъци.

Организацията на старейшините към партията (СГЕРБ) избра за свой председател 63-годишния доцент от Техническия университет в София Николай Андреев. Структурата обединява на доброволна основа хора в зряла възраст над 55 години от цялата страна. Върнете внуците си от чужбина и България ще се оправи, призова старейшините Борисов.
Другата кауза на ГЕРБ, която Бойко поръча на съпартийците си да изпълнят, е да извади от властта и БСП.

Кметът на София коментира и слуховете, че Първа инвестиционна банка ще прекрати дейността си, като каза, че е говорил с много хора, включително и с министър Пламен Орешарски. Тези които са пуснали слуха, знаят нашата категорична подкрепа към цялата банкова система и всички мерки, които трябва да предприеме държавата, ние ще ги толерираме. Срив в банковата система не може да се получи, смята Борисов. ДАНС и прокуратурата знаят кой е пуснал слуха, както и това, че ние защитаваме банковата система у нас, допълни Борисов.


Източник: bgvesti.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини