Засилено полицейско присъствие на абитуриентските балове

От 50 до 150 лева глоба ще отнасят водачите на автомобили и техните пасажери при случай на висене от прозорци и люкове, каквато е традицията по време на абитуриентските балове.

Полицията ще следи стриктно за нарушители и особено за прояви от подобен характер. Полицията ще следи интензивно и за употреба на алкохол, където наказанията ще са безкомпромисни, предава агенция Фокус.

Ако употребата на алкохол с техническо средство е от 0.5 до 1.2 промила, това е административна санкция, съгласно Закона за движение по пътищата, за която се предвижда освен парична санкция, и лишаване от право да управлява моторно-превозно средство за определен срок.

Ако концентрацията на алкохол е над 1.2 промила, тогава вече се образува незабавно полицейско производство и се предава на съд.

Абсолютно всяка една абитуриентска вечер ще бъде охранявана от полицейски служители. Отделно ще има засилено полицейско присъствие, което се изразява в по-засилено присъствие около питейните заведения на дежурни автопатрули и пеши патрули.


Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини