Калфин бесен на чиновниците ни

Мерките, които се изискват от Европейската комисия можем и трябва да ги вземем като отговорим в срок.
Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин за писмото от Майкъл Лий.

Калфин поясни, че това писмо е свързано с програма ФАР и каза, че тя ще бъде довършена до края на тази година.

Всички предприсъединителни програми имат срок 2 години за реализация. Тяхното договаряне приключи през 2006 г. и трябва да бъдат изпълнени през 2008 г., поясни Калфин.

По повод последните критики от страна на Европейската комисия той каза, че това е пример, как заради лоша комуникация си създаваме излишни проблеми.

„Оказва се действително, че са задържани отговори, не е отговаряно на Европейската комисия, отговаряно е по начин, по който не се дава информация", каза Калфин.

Той е категоричен, че българските чиновници, включително и висшите, трябва да се научат, че не може с поведението си да подлагат на съмнение труда на огромна част от българската администрация и практически труда на цялата нация за интеграцията в ЕС.

Това са абсолютно недопустими практики, заяви Калфин.

Според него ще бъдат взети всички необходими мерки. Той изрази надежда, че заместник-министърът на финансите Димитър Ивановски си е взел поука и подчерта, че идеята на новия вицепремиер за усвояването на еврофондовете Миглена Плугчиева е не тя да върши работата на всички, които трябва да си я свършат.

„Всеки трябва да знае, че контролът ще е много сериозен и ако някого това не го устройва, по-добре да не се занимава повече, заяви Калфин.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини