Как да си изберем MP3 плеър?

Разнообразието от MP3 плеъри на пазара прави избора ви доста труден. Предлагаме ви списък с неща, за които можете да следите при покупката.


Марка

Придържайте се към известните и утвърдени марки MP3 плеъри, за да сте сигурен в качеството на продукта. Въздържайте се да купувате неизвестни модели, освен ако наистина не ви допадне нещо. Apple iPod, Creative Zen, Microsoft Zune, SanDisk Sansa, Sony и Archos са марки, на които може да се разчита.


Цел

Какво ще носите в своя MP3 плеър? Някои MP3 плеъри са супер компактни и имат само малки монохромни екрани или изобщо нямат екрани. Те са подходящи за онези, които искат единствено да слушат музика, но за онези, които обичат да гледат филми, телевизионни шоута и снимки е добре MP3 плеъра да има и по-голям цветен дисплей. Внимавайте за функциите, които има избрания от вас плеър. Някои хора се интересуват от допълнителни характеристики като вграден микрофон, радио, безжичен интернет и др.


Размер

MP3 плеърите имат най-различни размери. Има някои, които могат да се окачат като украшение на шията и никой да не им обръща внимание. Други трудно се побират в ръка. Миниатюрните модели са удобни за работа, спорт или път. Средните размери имат 2-3,5-инчови екрани и вече дават възможност да показват видео файлове.


Памет

Размерът на паметта на MP3 плеъра е от значение за този, който ще го ползва. Става въпрос за малки хард-дискове или флаш-чипове. Въпреки това е спорен въпросът за това доколко може да бъде удобно човек да разполага с 20 хиляди песни в джоба си.
Предимство на устройствата, които използват чипове е, че обикновено са по-тънки и по-леки, батерията им издържа повече и нямат движещи се части, което означава, че са по-малко изложени на повреди.


Живот на батерията

Повечето MP3 плеъри вече разполагат с вградени презареждащи се батерии. Нека животът на батерията да не е по малко от 12 часа за аудио и 4 часа за видео файлове. „iPod classic" например гарантира минимум 40 часа живот на батерията, което е много удобно – особено ако човек е на път.


Опериране с файловете

MP3 плеър без музика е като лампа без крушка. Може да изглежда хубава и бляскава, но не е много използваема. Всеки MP3 плеър се продава заедно със софтуер за вашата аудио и видео библиотека. Почти без никакъв предишен опит можете да запишете колекция от файлове. Можете също така да закупите музика по интернет – например iPod използва iTunes и една песен струва средно 1 долар, а изборът е на практика неограничен. Най-често срещаният музикален дигитален формат е MP3 и затова повечето устройства използват него, въпреки че почти толкова универсален е WMA. Други възможности са WAV, AAC и FLAC. Бъдете внимателни, тъй като някои МP3 плеъри не работят с Mac системи.

Източник: bgvesti.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини