Hyundai RB - съперникът на Logan и Nano

Лидерът на южнокорейския автопром Hyundai Motor смята да се включи в надпреварата на супер-бюджетните модели за страните с развиващи се пазари с нова кола, развита на базата на успешния му модел Getz.
Hyundai Motor Co. интензивно работи върху разработка на компактен автомобил, чиято цена по предварителни сметки трябва да е в рамките на $5 - 6 хиляди.

Автомобилът, има работно обозначение RB и по думите на Джейк Чан, представител на Hyundai Motor, производството му в Китай и Индия трябва да стартира през 2010-а година.
Интересно е да се отбележи, че корейците и преди правеха автомобил с подобно обозначение, но доста по-различен - градски автомобил с отзад разположен двигател.

В индийската държава Hyundai Motor успя да реализира през миналата година 196 421 автомобила местно производство.
В Китай и то в столицата Пекин наскоро влезе в строя втори завод на южнокорейската компания, като инвестициите в него надхвърлиха $1,7 милиарда.

Hyundai Motor планира да удвои своите годишни производствени мощности в Китай до 600 000 коли в 2010-а година.
По прогнози на Джейк Чан, Китай може да задмине САЩ и да стане най-големият външен пазар за Hyundai Motor още през 2010-а година.

Интересно е да се отбележи, че цената на Suzuki Maruti - най-евтиният японски модел, представен на индийския пазар и сглобяван там е около $4500.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини