Турнето на Б.Т.Р. ще мине през Димитровград. Dеjа vu

Mузикантите от Б.Т.Р. промотираха новия си албум "Dеjа vu" в петък на концерт пред стотици свои приятели, колеги и журналисти в Централния военен клуб.

Десетте парчета, кавъри на рок и поп хитове за времето си, бяха възродени за нов живот от българските идоли Б.Т.Р.

Кавърите звучат съвсем различно от оригиналните си варианти, саундът е изключително втвърден, а звученето - безкомпромисно и безспорно не отстъпва на оригиналните варианти.

"С този албум искахме да изкажем благодарността си към музикантите, които са ни формирали като личности и като професионалисти", заяви Наско Пенев.

"Те са долу в публиката и ние се притесняваме как ще бъде прието това, което сме направили", допълни той.

Притеснението обаче не траеше дълго. Още с първите акорди на "Пак ще се прегърнем" публиката показа, че няма място за колебание и работата на музикантите на сцената се приема отлично.

Бляскавата коктейлна обстановка изведнъж заприлича на истински рок концерт с перфектна организация, звук, осветление и най-вече невероятно сценично присъствие.

Някои от оригиналните изпълнители на песните се качиха на сцената, за да изпълнят творбите си в новия вариант, създаден от Наско, Киро, Славчо, Иван и Илиян.

Данчо Караджов пръв се качи, за да изпълни "Скъп спомен мой" и да благодари на музикантите за прекрасната работа, свършена с парчето му. Той сподели, че все по-рядко изпълнява песента на своите концерти, тъй като тя се възприема по-добре от публиката в новото звучене на Б.Т.Р.

Стенли, който въпреки своята първоначална изненада от чутия вариант на "Следи" с удоволствие го изпълни на живо заедно с Наско Пенев.

Кирил Маричков пък дори не изчака да бъде извикан, а импулсивно и изненадвайки всички се качи по средата на парчето и грабна микрофона за изпълнението на "Среща". Остана и за "Вкусът на времето". Легендарният музикант сподели, че любимото му парче е "XX век", но не в изпълнение на Щурците, а на Б.Т.Р.

Най-емоционалният момент от вечерта беше този, когато музикантите качиха всички автори и изпълнители на оригиналните парчета на сцената и след като ги представиха на публиката се поклониха пред тях. Наско не скри, че на няколко пъти по време на изпълненията сълзите напирали в очите му и в момента, когато го казваше не успя да ги спре.

Този концерт постави началото на сценичната дейност на музикантите от Б.Т.Р. след четиримесечният застой за подготовката на "Dеjа vu".

През май месец музикантите ще зарадват феновете си в градовете: Русе, Каварна, Варна, Своге, Пазарджик, Слънчев браг, Димитровград, както и в сръбския град Цариброд.
Източник: yellow.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини