Audi A3 - Фейслифт за компактния хечбек

Audi представиха новото лице на гамата А3 с представянето на А3 и А3 Sportback от моделната 2009 година. А3 си е силен играч на компанията от Инголщат още от край време, т.е. още от представянето на първото поколение в далечната 1996 година. От тогава са продадени 1.9 милиона автомобила, като и от най-новия фейслифт се очаква да продължи успеха благодарение на серията нови технологии, които по принцип не се намират в този сегмент.

Новата гама А3 сега се предлага със седемстепенната S-tronic трансмисия с два съединителя на Audi, магнитно адаптивно окачване, както и помощници за паркиране, монтирани отпред и отзад. Други промени включват добавянето на нов Sportback модел, който сега се предлага във вариант S3 с двигател с мощност от 265 к.с. и задвижване и на четирите колела Quattro.

Новите визуални елементи пък включват малко променена предна броня и преден капак, голяма радиаторна решетка, променени предни фарове с опция за биксенонови светлини и дневни LED светлини, странични огледала с интегрирани мигачи, както и нови дръжки за вратите.

Както и преди, Audi ще предлага на пазара А3 и S3 Sportback с осем различни двигателя – пет бензинови и 3 дизелови агрегата. Гамата ще включва 1.6-литров бензинов двигател с мощност от 102 к.с., 1.4-литров TFSI със 125 к.с., 1.8-литров TFSI със 160 к.с., 2-литров TFSI с 200 к.с., както и флагмана – 3.2-литровия V6 агрегат с мощност от 250 к.с. Дизелите пък ще бъдат 1.9-литров TDI със 105 к.с., както и два 2-литрови TDI агрегата съответно с мощност от 140 к.с. и 170 к.с.

1.-литровият бензинов двигател ще може да се движи и на етанол, доактонай-ефективният агрегат – 1.9-литровият TDI е най-икономичният си режим може да консумира 4.5 л/100км.

Новите модели ще започнат да се появяват към средата на годината, като цените в Европа ще стартират от 20 350 евро.



Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини