Lord of the dance отново в България

Уникалното шоу на Майкъл Флетли пристига в България за втори път. Ирландските танцьори ще представят световноизвестния си спектакъл на 3 юни в зала 1 на НДК.

София е една от последните спирки от европейското турне на трупата, което започна преди два месеца и минава през Любляна, Братислава, Загреб, Белград, Букурещ, Хага, Берлин.

Lord of the dance пристигат по покана на продуцентска компания Арт БГ в пълен състав - 80 танцьори и 10 души технически състав. Все още не е ясно дали самият Майкъл Флетли ще гостува у нас.

Трупата ще остане в България два дни. Сред изискванията им са 50 души охрана и застраховка "Злополука" на стойност 1 млн. паунда.

Билетите ще бъдат пуснати първо в магазините на Германос, а след това и в мрежата на Eventim и касите на НДК. Цените са от 30 до 100 лв.


Lord of the dance е най-известното танцово шоу в света. Премиерата му е на 2 юли 1996 г. в Пойнт Тиатър в Дъблин. Публиката го аплодира на крака, критиците не пестят похвалите си за него.

Видеоклипът на шоуто се превръща в коледен хит номер едно във Великобритания за 1996 г. и получава мултиплатинен статус. До този момент спектакълът е гледан от над 50 млн. души в 60 различни държави.

Негов основател, продуцент и артистичен директор е Майкъл Флетли.

Lord of the dance е представена с танц приказка за вечната борба между Доброто и Злото.

Историята разказва за Малкия Дух, който пътува през времето, за да помогне на повелителя на танца да предпази своето племе от заплахата на Дон Дорча, повелителят на Мрака.

Приключението пренася публиката в един митичен свят на любов, опасности и страсти, представен като съчетание на традиция и съвременност, феерия от светлини и декори, прецизна хореография и вдъхновяваща музика.

Източник: netinfo.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини