Рийзе закопа Ливърул на "Анфийлд"

Резервата Йон Арне Рийзе закопа своя Ливърпул и си отбеляза абсурден автогол в 94 минута за да подари равенството 1:1 на Челси в първия полуфинал от Шампионската Лига на стадион "Анфийл"

Домакините бяха открили резултата в края на първото полувреме чрез Дирк Каут. През второто полувреме Фернандо Торес изпусна златен шанс, а в последните минути Ливърпул пропиля още 2 положения за гол. Противно на логиката обаче абсолютно от нищото гостите стигнаха до изравняване в даденото от съдията продължение.

В първите минути гостите бяха по-активният отбор, но първите две чисти положения бяха за Ливърпул.

В 12 минута Дирк Каут бе изведен зад защитата като Рикардо Карвальо покри засадата, но първото овладяване на гърди на холандеца не бе добро и топката му избяга. След това Торес имаше възможност да шутира от наказателното поле, но до него имаше защитник, който го затрудни.

Последваха и две положения за Челси. Първо Михаел Балак проби близо до аутлинията и центрира опасно по земя, но Дрогна се размина за малко да засече топката. След това Коул получи центриране на 5 метра от вратата, но не успя да уцели топката от воле.

В 30 минута пък дойде най-чистото положение в мача до този момент, като Фернандо Торес излезе абсолютно сам срещу Петер Чех и имаше време спокойно да се прицели, но въпреки това стреля в крака на вратаря.

Ливърпул нанесе решителния удар 3 минути преди края на мача след груба колективна грешка на няколко играчи на Челси. Първо Франк Лампард загуби топката малко пред наказателното поле, а след като тя бе центрирана в полето Макелеле и Ашли Коул си попречиха за да позволят на Дирк Каут от непосредствена близост да простреля Чех. При центрирането Бабел бе зад защитата, но очевидно се връщаше назад, а самият Каут със съгурност не бе в засада.

Второто полувреме започна с подчертано преимущество на Ливърпул. Въпреки това червените нямаха чисти положения, а единствената опасност дойде след силен далечен удар на Райън Бабел.

Постепенно Челси успя да се окопити и създаде няколко добри атаки. Първо Дрогба и Лампард комбинираха в наказателното поле, но топката избяга на халфа преди да стреля. След това Михаел Балак стреля с глава след центриране от фаул.

В 66 минута пък сините направиха чудесна атака, преминавайки целия терен с пасове на едно докосване. Накрая топката попадна в Малуда в наказателното поле, той първо финтира защитник а след това стреля от чудесна позиция, но топката мина на сантиметри от гредата.

След това мачът отново стана равностоен без опасни атаки, като и двата отбора опитваха далечни удари.

В 85 минута капитанът на домакините Стивън Джерард отправи много опасен изстрел от десетина метра, който Петър Чех с мъка изби с върха на пръстите си.

В даденото от съдията продължение отново Ливърпул бе този, който имаше шанс за гол. След едно центриране от корнер Торес получи топката при далечната греда и стреля, но Чех бе на място и блокира.

Така изглеждаше, че Рафа Бенитес за пореден път ще надхитри Челси и благодарение на удобния турнирен резултат Ливърпул ще е фаворит за класиране на финала.

Този път обаче фортуна, която помагаше в безброй мачове на червените, бе решила да обърне гръб на Ливърпул и в последните секунда на мача му погоди жесток номер.

При една напълно безобидна атака на Челси последва сляпо центриране в наказателното поле и там влезлият като резерва Рийзе с абсурдна намеса я забоде с глава в собствената си врата.

Ливърпул: Рейна, Арбелоа, Карагър, Шкъртел, Аурелио (61 Рийзе), Масчерано, Алонсо, Джерард, Каут, Бабел (76 Бенаюн), Торес,

Челси: Чех, Ферейра, Карвальо, Тери, Ашли Коул, Макелеле, Балак (86 Анелка), Лампард, Малуда, Джо Коул (63 Калу), Дрогба

Източник: gol.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини