Английският хумор е заложен в гените

Когато човек иска да разсмее британци, няма нищо по-ефикасно от истински обидната смешка или смешката за нещо напълно неуместно като войната. Залитането на англичаните по сарказма или самобичуването отдавна прави впечатление на другите нации.

Сега британски и канадски учени са открили, че английското чувство за хумор и уклонът към комедията, граничеща със жестокост, са заложени в гените на британците, съобщи в. "Дейли телеграф".

Изследването е ръководено от д-р Род Мартин от университета на Западен Онтарио (Канада). Анализирани са били 5000 души - 2000 двойки близнаци във Великобритания и 500 двойки в Северна Америка.

Д-р Мартинказва, че телевизионни сериали като "Фолти тауърс" и "Офисът" доказват, че британците са склонни да се смеят на жестокостта повече, отколкото жителите на други страни.

Ученият обяснява различното чувство за хумор на различните нации с различия в гените и околната среда.

Изследователите са открили "положителен хумор", т.е. който разглежда нещата от светлата им страна, у близнаци от двете страни на Атлантическия океан.

"Отрицателният хумор", който варира от леко дразнене до унижение на расова и сексистка основа, е бил генетично свързан само с Великобритания. Когато близнаци американци си разменят жестоки шеги, учените смятат, че поведението им е по-скоро "заучено", отколкото вродено. БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини