Български дипломат загина в Москва, падайки от осмия етаж

Български дипломат загина тази сутрин, падайки от осмия етаж на сградата на дипломатическата ни мисия в Москва. Това съобщи временно управляващият българското посолство в Русия г-н Кожухаров.

Става дума за третия секретар на българската ни дипломатическа мисия Стоил Стоилов. Той е дългогодишен служител на българското външно министерство и е бил в руската столица от два месеца.

От Главното управление на вътрешните работи в Москва потвърдиха информацията, като отбелязаха, че в момента се изясняват причините и обстоятелствата около случилото се.

Все още не са ясни причините за трагедията. Инцидентът е станал около 10,40 ч. местно време тази сутрин. Стоилов е бил намерен мъртъв пред жилищния блок на посолския комплекс, който се намира на Мосфилмовска улица.

Предполага се, че дипломатът е паднал от верандата на апартамента си на осмия етаж. Установено е, че стаята е била заключена отвътре.

По-рано тази сутрин той е споделил по телефона със свои колеги, че му прилошава и не се чувства добре, но е отказал да бъде повикана бърза помощ, съобщават от българското външно министерство.

На мястото на инцидента се намират руски правоохранителни органи, както и медицински лица, които разследват случилото се. Това е първият подобен иницеднт в дипломатическата ни мисия.

Засега е рано да се говори за причините, но следствието ще работи по всички версии, включително нещастен случай, самоубийство и престъпна умисъл, съобщиха руските органите.


Източник: netinfo.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини