В Русия избират нов президент

Днес в Русия се провеждат президентски избори. Според социологическите агенции с най-големи шансове за победа е вицепремиерът Дмитрий Медведев, който бе посочен от президента Владимир Путин за свой наследник.


Председателят на ЦИК Владимир Чуров призна, че четиримата кандидат-президенти не са имали еднакъв достъп до медиите и еднакво ефирно време в новините. Чуров прогнозира увеличение на избирателната активност в сравнение с парламентарните избори, които се проведоха през декември миналата година. Тогава гласуваха близо 64 на сто от руските гласоподаватели.


Тези президентски избори бележат края на осемгодишното управление на Владимир Путин. „През всичките тези осем години аз се трудих като роб – от сутрин до вечер", каза Владимир Путин в равносметката на двата си президентски мандата.


С най-големи шансове за господар на Кремъл е вицепремиерът и председател на Съвета на директорите на „Газпром" Дмитрий Медведев, за когото най-вероятно ще гласуват близо 80 % от руснаците. Той е кандидатът на партията „Единна Русия". Роден е през 1965 година в Ленинград и в документите си до ЦИК е декларирал, че доходът му през последните четири години е 7 милиона рубли. Ако бъде избран, той ще е най-младият държавен глава от времето на цар Николай Втори.



Владимир Жириновски е кандидатът на Либерално-демократическата партия на Русия, роден е през 1946 година в Алма Ата, в момента е зам.-председател на Руската дума, а доходите му през последните четири години са 3 милиона и 640 хиляди рубли.


Депутът от Руската дума Генадий Зюганов е роден през 1944 година в Орловска област. Кандидатурата му бе издигната от Комунистическата партия на Русия. Пред ЦИК е декларирал доходи от 3 милиона и 450 хиляди рубли.


С най-малки шансове за успех е независимият кандидат Андрей Богданов, който е роден в Москва през 1970 година. Той е председател на Демократическата партия на Русия, а средният му месечен доход през последните години е 10 000 рубли.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини