Свирепи сблъсъци в Армения

Осем полицаи бяха ранени от огнестрелно оръжие по време на сблъсъците с протистиращите в арменската столица Ереван, а някои от тях са в критично сътояние, заяви полицейски говорител.

„Осем полицаи получиха огнестрелни рани. Състоянието на няколко от тях е сериозно", каза той.

Арменският президент Роберт Кочарян обеща да използва армията срещу протестиращите, които са окупирали центъра на столицата Ереван, заявявайки, че те са използвали оръжие, предаде Ройтерс.

Кочарян заяви, че демонстрантите, които протестират срещу резултатите от президентските избори миналия месец, са стреляли по невъоръжени полицаи. Кореспондент на Ройтерс е видял колона военни камиони, пълни с войници, насочена към столицата Ереван.
Повечето от демонстрантите, които участваха в сблъсъците в Ереван приключиха своя протест, но група от около 60 души отказаха да се разотидат и подпалиха изоставена полицейска кола. Арменският президент Роберт Кочарян обяви извънредно положение и заяви, че ще изпрати армията да се справи с демонстрантите, които по-рано през деня водиха битки с полицията. В послание, прочетено то негов привърженик, опозиционният лидер Левон Тер-Петросян прикани протестиращите да си отидат по домовете, докато трае 20-дневното извънредно положение. „Не искам никакви жертви и сблъсъци между полицията и невинни хора. Затова ви моля да се разотидете“, се казва в посланието на Петросян, който има забрана да напуска дома си. /Ройтерс/БГНЕС/АФП
Източник: netinfo.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини