Следващото поколение на Volkswagen Phaeton с ултрамодерен дизел

Лимузината Phaeton може и да не е най-големият пазарен успех на Volkswagen, но въпреки това от компанията твърдят, че са на път да пуснат наследник на модела, който ще бъде предназначен предимно за пазара в Щатите, където може да се превърне в технологичен и "екологичен" флагман за производителя.


Оригиналният модел бе на цената на аналозите от BMW и Audi, но носеше емблемата на VW, а марката просто не се асоциира с най-луксозните и престижни автомобили. Що се отнася до новия модел, в него вероятно ще бъде внедрен нов турбозиделов агрегат, ползвайки и новата променлива платформа на Audi.


Информацията идва от шефът на VW за САЩ Щефан Якоби, който подчерта пред американски журналисти, че ако компанията иска да се развива в Щатите, то ще трябва да предлага по-широка гама от модели, с които да се отговори на търсенията и нуждите на взискателната американска клиентела.

Според Якоби един от почти сигурните модели ще бъде новият Phaeton. Само преди месец той каза по време на пресконференция, че е било грешка преустановяването на производството на лимузината в Северна Америка.


Въпреки че той не осигури никаква по-детайлна новина за следващото поколение, от ръководството на VW намекнаха, че ще има изключително много луксозни глезотийки, както и това, че вероятно няма да има дълга база. Предишният модел се предлагаше срещу 70 000 долара и за целия период, в който Phaeton се продаваше в Щатите, бяха продадени общо 2 814 бройки.


Стратегията на VW за Щатите включва също така и представянето на модел между купе и седан, наречен Passat CC (какъвто бе показан в Детройт), както и нов модел, който да бъде позициониран между въпросния Passat и Phaeton.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини