Тръгва холивудски филм, сниман в Колизеума

Холивудски филм, сниман в Колизеума, тръгва на големия екран от 14 февруари. "Jumper" е смесица от фантастика и трилър и няма нищо общо с гладиаторите и с историята. Кинопродукцията за 100 милиона долара, която се разпространява от Fox, беше представена в Рим от режисьра Doug Liman.
Той е първият режисьор, който получи разрешение да заснеме сцени от филма си в Колизеума през последните 50 години. Подобна привилегия не получи дори филмът "Гладиаторът" на Ридли Скот.

Сред изпълнителите на главните роли във филма са Hayden Christensen (известен от филма "Star Wars"), Jamie Bell (момчето балетист в "Billy Elliot"), Rachel Bilson ("Last kiss"), Samuel L.Jackson и Diane Lane."Да бъдеш сам в Колизеума рано сутринта със слънцето, което прониква през арките, е нещо, което не може да се опише. Това е спомен, който никога няма да бъде заличен от съзнанието ми", призна Кристенсен."Когато прочетох в сценария, че има сцени и в Колизеума, не можех да повярвам. Разбрах, че филмът ни е първият, получил подобно разрешение през последните 50 години", каза Джейми Бел.

Последните филми, снимани наистина в Колизеума, са "Един американец в Рим" (1954) на Стено с Алберто Сорди и "Земята, видяна от Луната" (1967) на Пазолини.Снимките на "Jumper" са били реализирани само от изгрев слънце до 8,15 часа и от 15,30 часа до залез слънце.

Във филма се разказва за това как благодарение на генетични мутации героите се транспортират във времето. Става въпрос за т.нар.Jumpers, които забогатяват, теглейки пари от банки.

Източник: prontosofia.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини