Според Джордж Клуни Холивуд се е изчерпал

Носителят на "Оскар" Джордж Клуни заяви в интервю по Radio Times, че Холивуд надали повече ще произведе киношедьовър. Актьорът тази година отново получи номинация на академията за ролята си в "Майкъл Клейтън". Според него обаче златният век на киното, когато годишно се снимат по 10 филма, които и днес могат да се нарекат върхови постижения, е безвъзвратно отминал.



Неостаряващият чаровник опроверга слуховете, че отново ще приеме участие в снимките на тв сериала "Спешно отделение". Той отбеляза, че всичко това са фантазии на феновете му. "Аз също принадлежа към поколението на хората, считащи, че всичко, написано в средствата за масова информация, е истина. Но "Спешно отделение" за мен е просто минало."


Клуни, който вече е притежател на златна статуетка за ролята си в "Сириана", отбеляза, че дължи успешната си кариера на късмета да се снима в касови продукции, а не на таланта си. "Ако в САЩ бяха показвали "Спешно отделение" в четвъртък вечер, а не в петък, нямаше да стана такава звезда. Всичко това е шанс, а не дарба, която все пак ми се иска да вярвам, че също притежавам."
Неотдавна знаменитият актьор и режисьор по решение на генералния секретар на ООН Бан Ки Мун беше обявен за посланик на мира.


Холивудската звезда получи този пост благодарение на активната си работа по защита правата на човека в горещите точки, за създаването на документалния филм "Пясък и скръб" (Sand and Sorrow), посветен на съдбата на бежанците в лагерите в Судан и Чад, както и за участие в некомерсиални фондации, отстояващи хуманни принципи.


Британският актьор Том Уилкинсън, също номиниран за "Оскар" за филма "Майкъл Клейтън", на свой ред коментира бизнеса в ефира на Radio Times. Той припомни, че сред претендентите за британската кинонаграда "Бафта" доминират холивудските филми. "Вероятно това говори, че британска киноиндустрия просто не съществува, което отчасти е наистина така. Позор е, че английските филми не могат да се състезават за награди на световно ниво."

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини