Поставят балет, вдъхновен от бурния живот на Бритни Спиърс

Бурният живот на Бритни Спиър се вдъхновил една от най-видните британски трупи за съвременен балет да създаде нов спектакъл, съобщи Франс прес.

"Рамбърт денс къмпани" е претворила в музика и балет терзанията на 26-годишната американка в своя спектакъл "Meltdown". Шоуто включва сцени, в които главната героиня избягва папараци и си бръсне главата.

Хореографът Хюбърт Есаков разказа, че като много други хора е проявил интерес към проблемите на Бритни преди около година и че това го е вдъхновило да създаде хореографията на шоуто.

"Установих, че това е трагедия на модерните времена, свързана с обрат на съдбата", поясни той. "Видях как човек, който е обожаван от милиони хора, тръгва по лошия път. Казах си, че това е интересна история и се опитах да я претворя в балетен спектакъл", допълни Есаков.

"Бях изумен от факта, че всички ние сме впечатлени от нея", каза той пред Би Би Си. "Който и вестник да разгърне човек, ще намери информация за нея. Бях обсебен от всяка подробност за живота й", увери хореографът.

Музиката е написана от Ричард Томас, допринесъл за създаването на спектакъла "Джери Спрингър - Операта". Ролята на Спиърс се изпълнява отДжема Никсън. Премиерата на спектакъла ще се състои днес в "Куин Елизабет хол" в Лондон. БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини