Порното ще залее мобилните телефони

Ако индустрията за забавление на възрастни успее да пробие в мобилния бизнес, в най-скоро време американците ще могат да избират какво порно да гледат на своите мобилни телефони - или поне ще могат да си свалят снимки на красиви жени в оскъдно облекло.

За разлика от Европа, в Северна Америка порното все още не е навлязло в мобилната индустрия, пише News.com. Някои телекоми там се страхуват да не засегнат политически и религиозни групи, както и родителите, които се притесняват, че децата им ще бъдат изложени на "забранено" съдържание.

Всичко това може да се промени още през тази година. Телефонните компании планират да разхлабят контрола върху своите мрежи и да позволят използването на по-широка гама от джаджи и услуги, като едновременно с това пуснат нови инструменти за предпазване на непълнолетните.

По-модерните телефони с по-добри браузъри, като например iPhone на "Епъл", предлагат и по-качествени картинки и видео.

Очаква се в скоро време на американските потребители да им бъде предлагано безплатно порно за мобилни телефони заедно с платени услуги, като например видео на живо или "срещи за възрастни" - термин за предварително уреден секс с непознат.

През тази седмица в Маями се е състояла конференция на порно индустрията в САЩ, посветена на новите мобилни възможности, които биха помогнали на играчите в сектора да намерят нов източник на растеж.

Излишъкът от безплатни порно уебсайтове е довел до намаляване на печалбите от този бизнес, които се дължат най-вече на продажби на DVD-та, видео касети и на pay-per-view или уебсайтове с абонамент.

За да оцелеят, компаниите за забавление за възрастни трябва да се намират на върха на телефонните тенденции, казва Джай Градина, президент на компанията "ClubJenna", която той съосновава заедно със съпругата си, световно известната порно актриса Джена Джеймсън.

Планът на популярния сайт за видео споделяне YouTube да се посещава от около 100 млн. модерни клетъчни телефони може да помогне на каузата, дори ако това означава, че съдържанието на "ClubJenna" (което включва всичко от романтични снимки на оскъдно облечени модели до хардкор видео клипове), ще бъде гледано безплатно по телефона. "ClubJenna" беше закупена от "Плейбой" през 2006 г.

За разлика от САЩ порното в Европа се развива повече от успешно в индустрията за съдържание за мобилни телефони, която за 2007 г. се оценява на 775 млн. долара и се очаква да нарасне на 1,5 млрд. до 2012 г.

Глобалният пазар ще достигне 3,5 млрд. долара приходи до 2010 г., според предвижданията на британска фирма за социологически изследвания.

В момента в Северна Америка порно индустрията за мобилни телефони е генерирала едва 26 млн. през 2007 г., тъй като телекомуникационните компании са се предпазвали от продажби на порно.

Вторият по големина телеком в Канада пък спря през миналата година своята услуга за мобилно порно, след като получи оплаквания от стотици потребители и беше порицана от католическата църква.

Очаква се порното да се разпространи в по-големи мащаби сред мобилните телефони през 2009 г., когато ще има и повече хендсети с високо качество на картината.

Източник: technews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини