Най-добрите измислени места, които бихте посетили (ако можехте)

1. Камелот
Векове наред хората са се надявали да открият приказното кралство на крал Артур и неговия град-замък с островърхи кули и несметни богатства. Смятало се е, че Камелот се намирал извън времето и пространството, във вътрешността на най-закътаните гори и земи. От двореца рицарите се отправяли в странстване, за да се борят с лошите, да спасяват невинните и неоправданите и да се завърнат в Камелот с победа. За хората Камелот бил въплъщение на благородството.

Градът-дворец на крал Артур въплъщава романтиката и би бил перфектният замък, който да приютява младоженците.


2. Криптон
Криптон е измислена планета във вселената на ДиСи Комикс. Тя вече не съществува и е родният свят на супергероите Супермен и (в някои истории) Супергърл. Криптонците са били главното население на Криптон. Кръстена на химичния елемент криптон, планетата е създадена от Джери Сийгъл и Джо Шустър и за първи път е спомената в Action Comics бр. 1 (юни 1938 г.). Планетата се появява по-обширно за първи път в „Супермен" бр. 1 (1939 г.).

Криптон е планетата на невероятното, точното, интелекта, с чудесни сгради в стил Арт-деко и костюмирани граждани. Криптон би било удивително място за посещение. За съжаление е измислено.


3. Невърленд
Не, не е имението на Майкъл Джексън. Невърленд е приказна страна, където живее удивително момче, което умее да лети и отказва да порасне - Питър Пан. В Невърленд можете да срещнете феята Менче-звънче и задружната група - момчета на Питър Пан, лошите пирати и техния главатар капитан Хук.

Кой не би искал да посети земята на приключенията и пакостите, където никога не остаряваш?


4. Матрицата
Матрицата е свят, в който така наречената Матрица е изкуствена реалност, създадена от машини с цел да умиротворят, подчинят и използват човека като източник на енергия. В този свят хората са свързани в мрежа чрез кибернетични имплантанти и живеят в създадената от машините виртуална реалност.

За всеки, който иска да извива тялото си до краен предел и да спира куршуми в забавен каданс, тази дестинация е за него. Най-малкото ще получи чудесна тренировка.


5. Графството (Средната земя)
Графството е фантастична страна в Средна земя. Това е свят, измислен от Джон Толкин в неговите романи „Хобитът" и „Властелинът на пръстените". Графството представлява област, населена основно от хобити и отдалечена от събитията, които се случват из другите части на Средната земя. Графството е разположено в северозападната част на Средната земя, в областта Ериадор и на територията на разпадналото се кралство Арнор.

Няма нищо по-добро от уикенд в страна с няколко дузини халби бира.


6. Улица Сезам
Улица Сезам е може би най-интересната и образователна улица в света (ако наистина съществуваше). Улицата от популярната телевизионна програма, съчетава в себе си образователна и забавна част. Тя е дом на герои като Голямото пиле, Бисквитеното чудовище, жабокът Кермит, Ърни и Бърт и много, много други.

Ако наистина съществуваше такава улица, където да се научиш да броиш, да ядеш курабийки и да си почиваш с Голямото пиле, всичко в едно и също време, със сигурност много хора биха искали да отидат там.


7. Хогуортс
Манията по Хари Потър продължава. След седемте романа за момчето-магьосник, всяко дете си мечтае да учи в Хогуортс. Това е училището, където героите-деца на Дж. К. Роулинг се обучават за магьосници. То е съществена част от романите от поредицата за Хари Потър.




Хогуортс е училището, където можете да се научите на магия и да летите наоколо върху метла с дълга дръжка. Всичко това е обещавано от много училища в света, но за съжаление не може да бъде изпълнено в действителност.


8. Олимп на древните гръцки богове
В древногръцката митология планината Олимп е домът на Олимпийските богове, основните богове в гръцкия пантеон. Това е средище на древногръцките богове, в което е смятано, че има 12 кристални домове за всички тях, включително Зевс. Ако желаете да си представите какъв би бил светът на Зевс и компания, отправете се към истинската планина Олимп.


9. Оз
Страната Оз стана популярна от книгата на Лиман Франк Баум „Вълшебникът от Оз". Приказната страна завладя милиони читатели по света. Нищо не може да се сравни с този свят, където лъвът може да стане смел, където плашилото може да се сдобие с мозък, тенекиеният човек със сърце, а момичетата да могат да потропват с пети със своите червени лачени обувки.


10. Нарния
Ако искате да изследвате различни пейзажи и хора, докато сте във ваканция, ексцентрична и все още непредвидима, земята на Нарния може би е точно за вас.
Нарния е името на измислен свят, създаден от Клайв Стейпълс Луис. В Нарния се развива почти цялото действие от фентъзи поредицата за деца „Хрониките на Нарния". В Нарния животните могат да говорят, митичните зверове съществуват, а магията е нещо нормално.



Поредицата проследява историята на света Нарния от създаването му до неговия край, както и живота на хората, които преминават от нашия свят в Нарния.
Нарния също така е името на страна в света Нарния. Там се развива по-голямата част от действието в книгите от поредицата и страната заема основно място в историята, която се описва.


11. Мос Айсли
Мос Айсли е град-космическо пристанище на планетата Татуин в измисления свят на „Междузвездни войни". В „Междузвездни войни: Епизод ІV - Нова надежда" Оби-Уан Кеноби описва Мос Айсли като „зловещ кошер от измет и престъпления".

Ако ваканцията ви не е пълна без да посетите местната нощна сцена, този космически пристанищен град на планетата Татуин е за вас. В бара Мосли Айсли с групи като Modal Nodes и Figrin Dan е винаги забавно.


12. Супер Марио
Супер Марио е популярна видео игра за измисления свят на едноименния герой. Помислете си за ваканция, която ще ви помогне да се освободите от напрегнатия ви начин на живот. За целта се отправете към измисления свят на Супер Марио.

Освободете се от грижите, докато унищожавате костенурки и спасявате хубави принцеси.


13. Подводното царство на цар Тритон
Виждайки как животът е по-добър под морето, омар да ви прави серенади, докато си стоите в луксозния дворец на цар Тритон, изглежда като отпочиващо бягство.

Цар Тритон е измислен герой, който се появява в анимационния филм на Дисни „Малката русалка". Той е подобен на митологичния морски бог Посейдон, на когото митологичният Тритон му е син). Цар Тритон владее Подводното царство на Атлантика.


14. Джурасик Парк
Ако парк с динозаври наистина съществуваше, може би животът щеше да има съвсем други измерения.

Джурасик Парк (от едноименния филм) е остров-парк, на който живеят клонирани от ДНК на праисторически животни-чудовища. Там можете да видите бракиозаври, дилофозаври, тиранозаври и редица други динозаври, с които обаче трябва да внимавате, за да не станат неконтролируеми.



15. Спрингфийлд (градът на Семейство Симпсън)
Дружелюбният град Спрингфийлд, който е пълен с множество интересни герои като семейство Симпсън, би предложил чудесна ваканция за всеки, който иска да изчезне в малък град.

Действието на филма „Семейство Симпсън" е пренесено в Спрингфийлд. Създателят на анимацията Мат Гронинг е смятал, че няма по типично име на американски град и затова е избрал неговият анимационен град да се казва така.


16. Атлантис
Твърде жалко, че цивилизацията на Атлантис е или А) изгубена, или Б) измислена от Платон. Атлантис е бил напред в надпреварата по архитектурно красив остров в средата на Атлантическия океан. Един ден (или нощ) островът е бил унищожен. Истина е, че в средните векове на някои географски карти се е появил остров Атлантис, но вероятно за него не е имало сериозни данни.


17. Страната на чудесата
Страната на чудесата е описана в книгата на Луис Карол „Алиса в Страната на чудесата". Забавните и смело настроените пътници в тази необикновена страна ще открият, че могат да пият чай със зайци и да получат съвети от появяващи се и изчезващи котки. В Страната на чудесата бихте срещнали необикновени герои на всеки ъгъл.

Източник: dnesplus

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини