Пет пожара по празниците, три от тях с материални щети

Пет пожара, три от които със материални щети са гасили огнеборците през почивните дни между 20 и 24 май.

На 20.05.2016 г. в 22:32 ч. в местност „Кулята” край кв. Устово в Смолян, е получено съобщение за пожар във вила, собственост на 63-годишен мъж. Пожарът бил причинен от късо съединение, а вилата е почти изгоряла. В следствие на пожара са изгорели 30 квадратни метра покривна конструкция, сградата – 24 кв.м., както и врата, прозорци и домашното имущество във вилата. Пожарогасенето е извършено от два екипа на РСПБЗН-Смолян.

Заради техническа неизправност в газовата уредба горя и лек автомобил “Фолксваген”, собственост на 47-годишен мъж от село Бърчево, общ. Рудозем. При пожара е унищожен целият двигателен отсек. Пострадали няма, а пожарогасенето е извършено от екип на РСПБЗН-Рудозем.   

 Заради небрежност на стопанина с отоплетилен уред, на 23.05.2016 г. в 10.41 ч. в  Смолян е възникнал пожар в апартамент на жилищен блок на ул. “П.Р.Славейков”. 49 годишният собственик оставил включена акумулираща печка в близост до гардероб с дрехи, при което са унищожени мебели, домашни вещи и опушени стени 50 кв. м. Пострадали няма, а пожарогасенето е извършено от екип на РСПБЗН-Смолян.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини