Флан от тиквички на фурна

Флан от тиквички на фурна

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Маслото и зехтинът се разтопяват на слаб огън. Добавят се лукът, чесънът, магданозът и босилекът. Държи се огъня около 5 мин.

Добавят се тиквичките и се поръсва със сол и черен пипер, оставят се да покъкрят около 20 мин. и при необходимост се добавят 2-3 с.л. вода.

Фурната се загрява предварително. Намазва се с масло пръстеновидна форма. Разтопява се останалото масло в малка тенджерка и се добавя брашното.

Държи се се на огъня около 1 мин., като се бърка постоянно. Отстранява се от котлона и се излива половината от прясното мляко. Връща се на котлона и се оставя, докато сместа се сгъсти около 5-10 мин, като се бърка.

Добавя се постепенно прясното мляко, като се бърка. Овкусява се със солта, пипера и индийското орехче. Трябва да се получи сос Бешамел. Прибавят се сварените и намачкани зеленчуци и се бърка добре.

Добавят се яйцата, докато се смесят с другите продукти. Добавя се пармезанът и се изсипва сместа във формата за печене. Пече се около 1 час или докато сместа стегне. Фланът се прехвърля в подходяща чиния за сервиране.

Източник: gotvach.bg

Последни новини