За добра охрана на границата Унгария ни дава рамо за Шенген

Будапеща ще настоява за по-бързото приемане на България в Шенген. Това стана ясно на съвместна пресконференция на първия ни дипломат Даниел Митов и унгарския му колега Петер Сиярто, предаде БГНЕС.

Петер Сиярто увери, че Будапеща ще настоява от страна на ЕС да се инициира по-бързото ни приемане в Шенгенската зона за свободно движение.

Запитан какво е направила страната ни за охраната на своята граница, ако мигрантският поток се насочи към нас, Даниел Митов отговори, че България е направила всичко за охраната на външната си граница.

Той успокои, че нямаме повод за притеснения относно мерките за охрана на границата ни с Турция. По думите на Митов, трябва да се фокусират усилиятана Европейския съюз като общност по охрана на северната граница на Гърция.

Унгарският първи дипломат също отбеляза, че страната ни предприема всички необходими мерки за охрана на границата. Той е категоричен, чеБългария и Македония се превръщат във външна граница за ЕС заради неспособността на Гърция да контролира границите си.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини