Ед Стафърд по следите на мистериозен кръг в Сибир

Британският изследовател Ед Стафърд търси истината за някои от най-мистериозните краища на света в новата поредица "Ед Стафърд: Загадките през птичи поглед" по Discovery Channel.

Всеки епизод е вдъхновен от снимка, направена от Космоса, което показва странни и необясними обекти в неизследвани и отдалечени кътчета по цял свят. Ед вярва, че единственият начин да се научи истината е като отиде на тези места – прийом, ценен от географите и военните.

В миналия епизод, излъчен по Discovery Channel, Ед търсеше да открие причината за мистериозни бели линии, които покриват голям район в необитавано обширно мочурище на остров Кимаам в Западна Папуа, Нова Гвинея. Точно когато Ед почти стигна целта си настъпи неочакван обрат - среща с тузмеци, живеещи в смятаната за необитавана местност.

Следващото приключение на Ед Стафърд ни отвежда в Сибир, за да изследва корените на мистериозен кръг от разбил се камък, известен от местни легенди като гнездото на гигантски "огнен орел".

С появата на кратер или скалист вулкан насред иначе непроницаемата огромна тайга, местността продължава да озадачава учените. Ед знае добре, че студените местности са извън неговата експертиза и трябва да разчита на местните за помощ. Той е отведен при група евенки, чиито еленски шейни му позволяват да се доближи до мистериозната дестинация, независимо от суровото време, температурите под нула, снежните преспи и тежкия терен.

Коварният студ обаче принуждава Ед да се върне обратно и той се предава, когато открива, че части от тялото му са измръзнали...

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини