Премиерът Борисов: Аудиенцията във Ватикана е огромен жест към българския народ

След аудиенцията при папа Франциск, българската делегация се поклони пред паметника на Иван Вазов в Рим.

Като огромен жест към българския народ за развитието на делото на светите братя Кирил и Методий определи традиционната аудиенция във Ватикана Бойко Борисов "Благодаря на папа Франциск, че продължава тази прекрасна традицията на всеки 24 май да приема българска делегация. Това е отношение към целия български народ", заяви премиерът.

По време на срещата си папа Франциск и българският премиер обсъдиха въпроса с бежанците. Борисов напомни, че миграционният натиск продължава по Средиземно море и по сухопътната граница на България. В разговора бяха засегнати и теми, свързани с хуманитарните мисии, както и това, че толкова много храмове се реконструират, обновяват се или се строят нови, съобщават от правителствената пресслужба.

Борисов е изтъкнал, че страната ни иска позволение от Ватикана с откритото в нейните архиви Асеманиево евангелие да кандидатстваме за включването му в ЮНЕСКО като културно-историческа ценност. Той е посочил, че Светият престол е поел ангажимент да провери въпроса и изрази надежда да получим разрешение.

 

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини