Жертви и ранени при влакова катастрофа в САЩ (видео)

Най-малко петима души са загинали при дерайлирането на пътническия влак на железопътната компания "Амтрак" тази нощ северно от Филаделфия, в щата Пенсилвания.
Във влака е имало 238 пътници и шестима членове на екипажа, съобщи кметът на Филаделфия Майкъл Нътър, цитиран от  Ройтерс и БТА.

Десетки хора са ранени, в болници са приети около 60 души, шестима са в критично състояние, обявиха спасителните служби. 

Блокирани са всички пътища към мястото на катастрофата, където работят спасителни екипи и пожарникари. Няколко вагона са се обърнали на релсите и са деформирани.

"Амтрак" съобщи, че причината за дерайлирането не е известна. Националното управление за сигурност събира информация, за да изясни защо е катастрофирал влакът, пътуващ от Вашингтон за Ню Йорк. 

"Бяхме във влака и изведнъж започна да се тресе, еидн куфар падна върху мен, след товавлакът се обърна, паднах върху стената му, мисля, че имам счупени ребра", разказа една от оцелелите пътнички, цитирана от Нова телевизия.

Кметът, който дойде на мястото на инцидента, пък коментира пред медиите:

"Това е абсолютно бедствие. Когато дойдох на място цареше катастрофален хаос, никога не съм виждал подобно нещо в живота си и повечето спасители са на същото мнение".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини