Драстично видео с безобидни случки, които ще ви побъркат

Какво се случва между тези двама мъже в тоалетната? Не е това, което си помислихте. Кой умря в болницата - пациентът или мухата? И този в парка яде ли кучешко а**?

Понякога нещата изглеждат зле. Наистина зле. По-зле от най-лошите ви страхове. Не бързайте да съдите другите, трябва да внимаваме с прибързаните заключения. Трябва да сме наясно какво се е случило преди. Какво наистина се случва? С много драстични примери това видео ни убеждава да не си правим изводи прибързано.

Кампанията Don`t Judge Too Quickly периодично нашумява в мрежата, сега се предава верижно във facebook. Поредицата кратки рекламни клипове е създадена в периода 2005-2007 година. Какво пък, още едно напомняне не вреди. При това е доста смешно, както винаги, когато усетиш ефекта "какво си мислех - какво излезе", макар и малко конфузно. 

Случките са предадени блястящо и няма как да не ви усмихнат. Дистанцията във времето и неразбирането на контекста може да предизвика известно учудване относно рекламираната стока/услуга. Това не са просто добре разказани вицове. Какво всъщност се рекламира с тези звучащи толкова общовешки историйки? След призива да не съдим прибързано другите, идва и отговорът - "ние не го правим" и името на компанията, която се рекламира. Тя е за финансови услуги. Иронично, нали? Точно днес в България още веднъж научихме колко сме неграмотни, този път финансово. В средата на 2007 год. в Щатите избухна ипотечната криза. Рекламираната компания затвори през есента на 2007 година, сочена като ключов фактор за кризата. Ефектът "какво си мислех - какво излезе" придоби зловеща форма във финансово по-грамотната страна на неограничените възможности. Но да се върнем към тази весела гениална предипотечна компилация клипчета. Между другото кампанията се казвала "Американска мечта". Само че се оказва кошмар при това в световен мащаб. Към днешна дата посланието има характер на злокобно предупреждение (с обратен знак) - не решавайте прибързано, особено, когато нещата изглеждат особено и опират до финансови институции. Имайки предвид всепризнатата ни всеобща неграмотност.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини