Българската армия излиза за празника си само с един хеликоптер

Само един хеликоптер ще участва в парада на Българската армия за Гергьовден.

През последните седмици се появиха разнопосочни информации за състоянието на българските военновъздушни сили. Пред Би Ти Ви военнният министър Ненчев обяви, че се търсят варианти за продължаване на поддръжката на руските самолети МиГ-29, но на него не му се иска договорът да бъде продължен. Министърът поясни, за момента не е обсъждан вариант самолети на други държави да пазят небето ни и изрази мнение, че Консултативният съвет при президента е бил много успешен за отбраната.

В понеделник, 4 май, започва подготовката за провеждането на въздушната част от военния парад в София по случай честването на Деня на храбростта и празника на Българската армия, съобщиха от Министерството на отбраната.

Вертолет Ми-17 от състава на Военновъздушните сили на Република България ще изпълни тренировъчни полети с прелитане на малка височина над София (площад "Княз Александър I") на 4 май и 5 май от 10 до 11 часа и от 14 до 15 часа.

На 6-ти май, в Деня на храбростта и празник на Българската армия, вертолет Ми-17 с националния флаг ще извърши прелитане на малка височина , по време военния парад от 10 до 11 часа.

Така армията продължава традицията си от последните години. На парада по случай деня на армията през 2014 г. също участваше само една машина – вертолет Ми-17. Обявените предварително вертолети Бел-206 и "Кугър", както и изтребителите МиГ-29 и МиГ-21, самолетите "Пилатус", Л-39 и Су-25 не прелетяха над София заради лошото време.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини