Правителството не провежда реформи, смята Михаил Миков

Правителствотор само говори за реформи, но не ги провежда, заяви лидерът на БСП Михаил Миков пред Би Ти Ви и даде за пример предлаганите промени в пенсионното и здравното осигуряване и съдебната реформа.

Една истинска реформа е свързана с икономиката, смята Миков и добави, че в момента само се променят параметрите "при една и съща ситуация".

"Каквото и да се променя, след години ще дойде момента някой да поиска възрастта за пенсиониране да се вдигне на 70 години", заяви той.

Лидерът на БСП не пожела да коментира в детайли предложенията на министър Калфин за вдигането на пенсионната възраст, тъй като те не били официално внесени в парламента.

Според Миков БСП е единствената партия, при която се наблюдава траен ръст на доверието в социлогическите проучвания и това се дължало на провежданата опозиционна политика на партията. В последното изследване на "Алфа рисърс" доверие в партията бяха изразили 10.2 от анкетираните. "Вижте управляващите – общо правят 40%, а искат да правят промени в Конституцията.

На въпрос за евентуалните коалиции на БСП с други партии за предстоящите местни избори, Миков заяви, че те ще бъдат базирани на политики, а не на съюзи с партии, "които само се предсатвят за леви", визирайки АБВ. Според лидерът на БСП няма никакво съмнение, че Георги Първанов отново ще поеме ръководството на АБВ.

Запитан за случая с кмета на Пазарджик Георги Попов, Миков каза, че очаква реакции от различни институции. "Очаквам реакция от Сдружението на общините, на което той е председател и проверка на това кака са реагирали институцииите на предишните сигнали срещу него."

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини