Кораб от Втората световна война открит край Калифорния

Американски самолетоносач от Втората световна война бе открит край бреговете на Калифорния. Потъналият плавателен съд е в необичайно добро състояние, въпреки че е престоял под вода повече от 60 години, съобщава британският в. „Телеграф“.

 Бойният кораб „Независимост“ бил намерен на дълбочина 790 м, а във вътрешността му се предполага, че има малък самолет. Корпусът и пистата за излитане са в безупречно състояние, твърдят учените, които са го намерили. „След 64 г. на дъното „Независимост“ изглежда така, сякаш от него всеки момент ще излетят самолети“, разказва изследователят Джеймс Делгадо.

 Откриването на „Независимост“ във водите край Сан Франциско е част от двегодишната мисия на Националната океанска и атмосферна администрация на САЩ за определяне точното място на потънали кораби.

 „Независимост“ е бил на мисии в централната и западната част на Тихия океан от ноември 1943 до август 1945 г. Година по-късно заедно с още 90 плавателни съда е бил подложен на ядрени тестове, които имали за цел да установят какъв е ефектът на атомните оръжия върху военните кораби.

Източник: http://presa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини