Откриха труп на млад мъж до българо-турската граница

Труп на мъж на видима възраст между 30 и 40 години е бил открит в канавка край пътя Елхово-Средец вчера, съобщиха за Дир.бг от бургаската полиция.
Сигналът е подаден вчера следобяд, като тялото е открито от случайно преминаващ по пътя шофьор, който го забелязал в крайпътната канавка в района на пограничното село Факия. То се намира на около 17 км от границата с Турция. 

На място веднага са изпратени екипи на полицията. 

Извършен е оглед, при който е установено, че починалият е на видима възраст между 30 и 40 години, с ръст между 170 и 180 см. Мъжът е бил облечен с тъмни панталон и яке. В дрехите обаче не са открити никакви документи за самоличност, както и никакви лични вещи. 

Тялото е откарано за аутопсия в МБАЛ-Бургас, при която ще бъде установена точната причина за смъртта.

Възможно е починалият да е бежанец, който е преминал нелегално турско-българската граница. 

В средата на ноември м.г. труповете на четирима нелегални имигранти бяха намерени  в района на видинското с. Кирeево, което е в непосредствена близост до българо-сръбската граница. 

В началото на 2015 г. от Държавната агенция за бежанците пък предупредиха, че със затопляне на времето потокът от нелегални имигранти към България ще се засили, като целта на чужденците е Западна Европа

Освен от Сирия, през тази година ни очаква нова бежанска вълна от Ирак и Афганистан,сочат песимистичните прогнози на българските институции.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини