МВР с акция ”Скорост” за ”голямото завръщане”

Засилен трафик по пътищата предстои днес в последния почивен ден от Великденските празници. Заради това стартира полицейска акция "Скорост".
Повече от 300 000 автомобила са напуснали столицата преди четирите почивни дни. Днес всички тези коли се очакват по пътя обратно, съобщиха bTV и Нова телевизия.

На всички изходи на големите градове ще има патрули на Пътна полиция, които ще регулират движението.

Най-интензивно се очаква да бъде движението по автомагистралите „Тракия”, „Хемус” и „Струма”. От Пътна полиция предупреждават шофьорите да карат внимателно по главен път Е-79, особено в Кресненското дефиле. Колони може да се образуват и по пътя Благоевград-Банско. 

Други натоварени участъци се очаква да бъдат София-Калотина, Пловдив-Капитан Андреево, Бургас-Резово и Шумен-Русе. 

Между 14 ч. и 20 ч., ще бъде ограничено движението на тежкотоварните превозни средства над 12 т по автомагистралите и определени по-натоварени участъци от републиканската пътна мрежа. Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари. 

МВР пък стартира акция "Скорост". Нарушителите ще се спират и санкционират на място. 

Препоръката към шофьорите е да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини