Финал за екорекета между Сандов и Каролев - всеки ще съди някого

С хвърляне на чоп – така продължи втория рунд от спора що е то екорекет и що е то природозащитна организация между Владимир Каролев, съветник на икономическия министър Божидар Лукарски и бившият председател на „Зелените” Борислав Сандов. 

Каролев започна с обяснение как ще съди природозащитнци, защото лъжели как е говорил за АЕЦ „Белене” и КТБ. Икономистът продължи с думите, че „Зелените”, рамо до рамо с „рекетьора” Дончо Иванов, блокираха проекта за завод за боклук и обработка на отпадъци в София, който е минал през високи критерии. Каролев посочи, че е похват на природозащитните организации е да кандидатстват заедно с жалби срещу проекти, за да не може бързо да действа съдебната реформа и да трябва да се отхвърлят жалби една по една. Икономистът припомни, че е имаше и събитие относно „тровенето с арсен” в Крумовград. На събитието, организирано в БТА, били отишли четирима души. Така бавят инвестиция на „Дънди Прешъс Металс” – канадска компания, а Канада е на седмо място в света по ниско ниво на корупция, добави Каролев. 

От своя страна Сандов посочи, че Иванов е типичен пример за екорекетьор. За г-н Каролев няма да говоря – той отказа да се яви в качеството си на съветник на икономическия министър. За псевдоекологичните организации ние ще съдействаме на всяка медия, която задълбае и реши да покаже кои са истинските природозащитници и кои са фалшиви, каза Сандов. И изброи къде може да се види автентичното зелено движение – на „Орлов мост”, по Черноморието, в защита на природните паркове.

Сега се води кампания, опити за набеждаване, от „медиите-бухалки”, каза Сандов. Подготвяме се да съдим тези медии, добави той. Използваме съдебната система, защото е демократично право – не пречим на бизнеса, искаме да се развива зеленият бизнес, подчерта Сандов. В България „зелена енергия” стана мръсен бизнес, а според последната статистика на Брюксел този сектор е създал 1 млн. работни места. Това са плановете на ЕС, но в България има хора, които искат да блокират зеления бизнес, категоричен е Сандов. 

Предупредихме за изсичането на горите, за застрояването по Черноморието – видяхме какво се случи, обобщи бившият председател на „Зелените”. 

След като са подавани 50 жалби срещу инвестиционно намерение и нито една не е уважена, значи имате някакви цели, нападна Каролев. Всеки има право да подава жалба по някакъв повод и не трябва да бъде свързан с друг. За завода за отпадъците конкретно обжалваме, защото там е предвидена технология за изгаряне, а тя може да доведе до замърсяване на въздуха, отвърна Сандов. Вземали сте пари от „Америка за България”, заяви Каролев. Аз не съм вземал, а вие, отговори Сандов. Не съм, отрече и Каролев.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Няма да ви липсва самочувствие и то ще се отразява на работата ви днес. Затрудненията ще ги преодолявате по-леко и ще продължавате да търсите предизвикателства, достойни за вниманието ви. Нещата ви ще са наред и ще вървите спокойни напред. Интересуваща ви личност ще отговори на вниманието ви и ще узнаете намеренията й.
19 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Без колебание ще пресечете нечии опити да ви отклонят от намеренията ви днес. Вложили сте достатъчно енергия и няма да допуснете работата ви да пропадне. Мотивирани сте да приключите навреме започнатото, още повече, че очакванията ви са големи. В личен план ви очаква събитие с добър изход за вас.
19 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
От днешния ден може да зависи и успеха на по-нататъшната ви работа. Нужен ви е повече реализъм и трезва преценка за нещата. Тогава едва ли ще срещнете трудности при решаването на проблемите. Можете да се доверите на човек от обкръжението си. Това ще ви свали част от напрежението, което ви се събира напоследък.
19 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Съобразявайки се с развитието на събитията и своето място в тях, ще вземате решенията си в движение. Не по-малко внимание ще отделяте и на проблемите на околните. Подкрепата ви ще се цени, получавайки в замяна уважение и подобаващ реванш. Занимаващите се с право, бизнес, енергетика ще имат своите силни изяви.
19 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще запазите отговорното си отношение към преките си задължения, но няма да криете и търсенията си. Внимателно ще проучвате новите възможности и ще пристъпвате към реализацията им с премерен риск. Ще привлечете към себе си нови хора, запознавайки ги с намеренията си и в съдружие с някои от тях ще реализирате плановете си.
19 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Не се отчайвайте ако делата ви не вървят по план. Имате време да осмислите всичко и да прецените местата, където бъркате. Посъветвайте се с вашите близки хора, те могат да ви дадат ценни напътствия и неоценима подкрепа.
19 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Постарайте се днес да не се нагърбите наведнъж с всичко, което трябва да свършите, защото едва ли ще успеете да постигнете плановете си. Действайте постепенно, като споделяте работата си с хората около вас. Ще се учудите на готовността, с която ще се отзоват околните. Бъдете предпазливи в личните ви взаимоотношения, възможни са спорове.
19 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Проявявате настойчивост днес когато ви се налага да се справяте с даден проблем. Откривате най-доброто решение, за което и хората около вас ще ви бъдат благодарни. В личен план на някои от вас предстои взимането на нелеко решение. Вслушайте се в съветите на околните, но не допускайте те да ви влияят твърде много когато става дума за вашия личен живот.
19 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С много от действията си ще благоприятствате финансовото си, психическо и духовно равновесие. Прагматичните Стрелци ще помислят и за подходящи инвестиции, но се пазете от авантюри. Служебно пътуване ще ви обогати с нови впечатления и ще повиши възможностите пред вас за професионално развитие.
19 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Успявате без проблеми да се справите с голяма част от задачите, които сте планирали. Малко неща ще са в състояние да ви попречат да направите онова, което сте решили. Такива днес едва ли ще срещнете. В личен план се надявате на повече, отколкото реално в момента можете да получите.
19 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Време е да се действа, ако се оставите в плен на колебанията, ще се изгубите. Ще ви се даде избор, от вас зависи да го направите най-добрия. Ще спечелите нечие доверие и ще убедите някого в предимствата на доводите си. На дамите им предстои да изживеят романтичен уикенд.
19 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Финансовите притеснения, които присъстваха в живота ви са на път да отшумят. Материални придобивки, погасяване на задължения и други. Изразен късмет и любовни сполуки. Постиженията в професионалната сфера също ще ви носят удовлетворение. Предстоящо пътуване ще ви постави в трескава подготовка.
19 май 2021
Последни новини