Финал за екорекета между Сандов и Каролев - всеки ще съди някого

С хвърляне на чоп – така продължи втория рунд от спора що е то екорекет и що е то природозащитна организация между Владимир Каролев, съветник на икономическия министър Божидар Лукарски и бившият председател на „Зелените” Борислав Сандов. 

Каролев започна с обяснение как ще съди природозащитнци, защото лъжели как е говорил за АЕЦ „Белене” и КТБ. Икономистът продължи с думите, че „Зелените”, рамо до рамо с „рекетьора” Дончо Иванов, блокираха проекта за завод за боклук и обработка на отпадъци в София, който е минал през високи критерии. Каролев посочи, че е похват на природозащитните организации е да кандидатстват заедно с жалби срещу проекти, за да не може бързо да действа съдебната реформа и да трябва да се отхвърлят жалби една по една. Икономистът припомни, че е имаше и събитие относно „тровенето с арсен” в Крумовград. На събитието, организирано в БТА, били отишли четирима души. Така бавят инвестиция на „Дънди Прешъс Металс” – канадска компания, а Канада е на седмо място в света по ниско ниво на корупция, добави Каролев. 

От своя страна Сандов посочи, че Иванов е типичен пример за екорекетьор. За г-н Каролев няма да говоря – той отказа да се яви в качеството си на съветник на икономическия министър. За псевдоекологичните организации ние ще съдействаме на всяка медия, която задълбае и реши да покаже кои са истинските природозащитници и кои са фалшиви, каза Сандов. И изброи къде може да се види автентичното зелено движение – на „Орлов мост”, по Черноморието, в защита на природните паркове.

Сега се води кампания, опити за набеждаване, от „медиите-бухалки”, каза Сандов. Подготвяме се да съдим тези медии, добави той. Използваме съдебната система, защото е демократично право – не пречим на бизнеса, искаме да се развива зеленият бизнес, подчерта Сандов. В България „зелена енергия” стана мръсен бизнес, а според последната статистика на Брюксел този сектор е създал 1 млн. работни места. Това са плановете на ЕС, но в България има хора, които искат да блокират зеления бизнес, категоричен е Сандов. 

Предупредихме за изсичането на горите, за застрояването по Черноморието – видяхме какво се случи, обобщи бившият председател на „Зелените”. 

След като са подавани 50 жалби срещу инвестиционно намерение и нито една не е уважена, значи имате някакви цели, нападна Каролев. Всеки има право да подава жалба по някакъв повод и не трябва да бъде свързан с друг. За завода за отпадъците конкретно обжалваме, защото там е предвидена технология за изгаряне, а тя може да доведе до замърсяване на въздуха, отвърна Сандов. Вземали сте пари от „Америка за България”, заяви Каролев. Аз не съм вземал, а вие, отговори Сандов. Не съм, отрече и Каролев.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Погрижете се за здравето си и добрата си физическа форма. Дори да нямате сериозни проблеми е необходимо да бъдете по-отговорни към себе си. Подбирайте храната си и се движете повече. Съберете силите си за начинание, изискващо много енергия. В личните си взаимоотношения е добре да бъдете по-открити.
25 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С прагматичното си мислене ще се предпазите от разочарования. Следвайте набелязаната си програма и ще избегнете затрудненията, както и се окажете на подходящото място. Срещите ви ще минават гладко и в конструктивен план ще подреждате детайлите по предстоящ проект. Много хора имат се нуждаят от вас, бъдете благосклонни към желанията им.
25 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Финансови придобивки ще направят деня ви особено щастлив. Проявената ви находчивост и съпричастност към проблемите на други хора ще бъде възнаградена. Пред вас се откриват нови хоризонти, не ги затваряйте с прибързани реакции и гняв от чужди ходове. Погрижете се и за здравето си, не експериментирайте с него.
25 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Динамичен ден и промяна на плановете ви. Нововъведение на работното място ще ви съсредоточи към служебните задачи. Ако ви владеят романтични мисли ще трябва да ги отложите до почивните дни. Тогава ще може да си позволите разпускане и повече волности. Няма как, ще трябва да потърпите.
25 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще бъдете ангажирани в много посоки. Независимо с какво се захващате бъдете търпеливи към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в нещо, което сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения със своите изяви.
25 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Делата ви ще се развиват и без да изпадате в крайности. Достатъчно е да сте трезво мислещи и добри. Ако пък решите да бъдете наблюдатели няма да сгрешите. Каквото има да се случи, ще стане. Прекалено изнервени сте, намерете време за почивка. Нужно ви е да преосмислите някои свои възгледи и решения.
25 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се справите със задача, работата по която изисква допълнителна информация. В състояние сте да се мобилизирате и да доведете нещата до добър край, включвайки участието и на други хора. Дайте си почивка вечерта, има какво да ви зарадва, стига да не предпочетете тишината.
25 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще се отнесете достатъчно сериозно към чужд проблем, използвайки рутината и опита, които имате. Помагайки, на практика облекчавате собственото си положение. Безработните ще открият нови идеи, част от които ще побързат да приложат на дело. Постепенно отпада зависимостта ви от други хора.
25 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
25 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще дадете предимство на инициативи от различен характер, като няма да пренебрегвате и текущите си дела днес. Влагайки желание и енергия във всичко, с което се занимавате, ще постигате очакванията си. Домашните ремонти могат да се разраснат, но винаги е така - започваш едно, а излизат още.
25 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще наложите ред и дисциплина по отношение на работата си, особено, ако тя включва участието и на други хора. Тези ви действия няма да се приемат с възторг, но и няма да срещнете спънки. Очертават се финансови придобивки, а други, които търсят работа, ще намерят своето място. Прогнозите ви ще се сбъднат и ще повишите авторитета си, което ви задължава.
25 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Професионални интереси ще ви подтикнат да търсите съдействие от представители с ясни позиции и изразено присъствие в съответната сфера. Организирани и делови, ще пристъпите към адекватни и последователни действия. И ще постигнете своето, така, както сте го правили и до сега.
25 ное 2020
Последни новини