Ограничения за камионите и акции за скорост и алкохол

Традиционната забрана за движение на камиони по основните пътни артерии в следобедните часове, промяна на организацията на движението в определени участъци и десетки полицейски патрули ще се опитат да създат днес ред за голямото пътуване, което традиционно съпътства Великденските празници. От ръководството на "Пътна полиция" съобщиха също, че през празничните дни ще се проведат две специализирани акции - за контрол на скоростта и употребата на алкохол.

Днес от 16 до 20 часа ще бъде ограничено движението на тежкотоварните превозни средства над 12 т по автомагистралите и част от основните пътища в страната. Целта е повишаване на безопасността на движение при засиления трафик, който традиционно се наблюдава при събирането на няколко почивни дни, и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура.

От Агенция "Пътна инфраструктура" очакват най-интензивно да е движение по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и по главен път Е-79 София - Кулата. Днес и утре в района на с. Драгичево ще бъде осигурено придвижване в две ленти по посока Перник, а на 12 и 13 април в посока София.

По традиция информация за пътната обстановка може да се намери денононщо на интернет страницата на АПИ и на телефон 0700 130 20. По всички възлови кръстовища ще има засилено полицейско присъствие за осигуряване на безпрепятствено изтегляне на автомобилите и съответно нормалното им прибиране в края на почивките, обещават от МВР. Ще бъдат използвани активно възможностите на мобилните камери и таблетите.

В София полицейското присъствие също ще бъде засилено, за да може да се осигури бързото и безопасно преминаване през входно-изходните артерии на столицата. От "Пътната полиция" съветват хората при възможност да пътуват в светлата част на деня, както и да проявят търпение на пътя.

Къде ще е забранено за камиони днес и в понеделник:
Харманли - ГКПП "Капитан Андреево"

С. Ребърково – Ботевград;

Пътен възел "Дупница Север" - ГКПП "Кулата";

Русе - Велико Търново;

Пловдив - Харманли;

Дуранкулак – Варна - Бургас;

Околовръстен път София, участък "Южна дъга"

Симитли - Гоце Делчев;

Пловдив - Смолян;

Бургас - Царево.

Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини