МВР издирва руснак за убийството на детето от куфара

МВР издирва руснак за убийството на 5-годишното дете, намерено преди една седмица в куфар край софийското село Долни Пасарел, съобщи Нова телевизия. Източници на „Преса“ също потвърдиха информацията.

Става дума за руски гражданин, който е живял на квартира в столичен квартал, но от две седмици следите му се губят. МВР е близко до разкриване на мистерията с мъртвото дете, научи „Преса“. Вече е установено чрез Интерпол, че момченцето е русначе, което е живяло с издирвания мъж, който обаче не му е баща. Въпросният човек е пребил жестоко детето, след което го е душил и захвърлил в куфара, където то бе открито на 20 март.

5-годишното момченце е син на мъртвата жена, чието обезглавено и разчленено тяло бе открито от туристи на 4 март в гората край резиденция „Перла“ до Приморско. Останките представляваха два крака, част от таза и прешлени. ДНК експертиза е потвърдила родството между мъртвото дете и жената. Тя е била облечена в скъпи маратонки, маркови дрехи и луксозен сутиен. Край разчлененото тяло е открит и кичур руса коса, чийто цвят съвпада с този на детето от куфара, открито край Пасарел. Българските власти вече са поискали помощ от Русия за идентифициране не само на мистериозния куфар, купен от Белгия, но и за разкриване на самоличността на двете жертви и вероятния им убиец.

Все още не са ясни мотивите за двете жестоки престъпления и кога убиецът е посегнал на жената и детето й.

Източник: http://presa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини