След скандал с мъж на руски, Александра от Москва скочила с детето си от 5-ия етаж

Самоубийство или падане по невнимание - това са двете версии, по които работи полицията в Бургас за ужасната трагедия, случила се на 17 март вечерта в кв. “Лазур”.

Малко след 18 ч 34-годишната рускиня Александра Наний бе открита мъртва във вътрешния двор на кооперация на ул. “Батак” 25.

До нея лежала и дъщеричката ѝ, 4-годишната Алиса, която плачела до безжизненото тяло на майка си. Жената загинала на място, а малката е в реанимация на бургаската болница с тежки травми на главата и белия дроб, със счупена ръка и още множество наранявания по тялото.

В нощта срещу 18-и лекари от МБАЛ-Бургас, оперираха счупената ръчичка на детето, състоянието му остава критично и с опасност за живота.

По време на огледа в жилището на Александра, който продължи няколко часа, е намерен стол, поставен на терасата, научи “24 часа”. Най-вероятно жената го е сложила умишлено там, качила се е на него, прегърнала детето си и е полетяла от 5-ия етаж.

Не е изключено обаче тя да е скочила сама, а детето да я е последвало инстинктивно,

допускат разследващи. В този случай обаче момиченцето едва ли би паднало точно върху майка си, както се предполага, че е станало и именно това е омекотило удара.

Впоследствие 4-годишната Алиса е намерена на няколко крачки от майка си, от която най-вероятно се е търкулнала след падането.

“Чух писъци и когато притичах до кооперацията, видях падналата Александра, детето плачеше до жената. Беше ужасно”, разказа жена от фризьорски салон наблизо.

Съседи на рускинята казват, че

през последните дни тя изглеждала разстроена и объркана

“Ден преди да скочи, разговарях с нея. Беше около 9,30 ч, засякохме се във вътрешния двор, точно там, където после беше намерено тялото ѝ. Разплака се. Попитах какво има, а тя започна да ми говори, че е присъствала на някаква катастрофа с пострадало дете и че се страхува за живота на дъщеря си.

Опитах се да я успокоя, в същото време малката Алиса си играеше край нас. Беше много лъчезарно дете. Казах на майката да не се тревожи, че детето ѝ изглежда добре. После разбрах от хазаина, който живее в същата кооперация, че вечерта на 16 март са викали линейка за рускинята. На 17-и мъжът отиваше със закуска към апартамента на Александра - беше купил милинка за детенцето. Когато жената се разплака пред мен, ми се стори, че говори някак объркано”, разказа съсед от близка кооперация.

15-20 минути преди да скочат, Александра и Алиса се прибрали в квартирата си, слизайки от кола с руска регистрация. На входната врата на блока жената и мъжът се скарали жестоко, говорейки на руски.

Разправяли се няколко минути, след което Александра и детето се качили в апартамента на 5-ия етаж, където били на квартира от година. Жената заключила отвътре, пуснала е лаптопа си, дори започнала да приготвя вечеря според запознати.

Според непотвърдена информация тя чатила по скайп с някого. Дали от този разговор, или заради скандала с руснака преди това, жената явно е изпаднала в състояние, провокирало фаталната ѝ постъпка.

Все още не е ясно дали 34-годишната Александра е поддържала интимни отношения с въпросния мъж, с когото е забелязана от съседи.

Законният ѝ съпруг живеел в Москва, бил университетски преподавател

Часове след трагедията той е бил уведомен и веднага е започнал подготовката си за пътуване до България. Късно снощи е пристигнал и е видял детето си в реанимацията.

Александра и бащата на Алиса - Василий Дикарев, имат различни фамилии, но във фейсбук профила си той също е посочил Бургас като местожителство. На няколко от снимките е с момиченцето на бургаския плаж.

Още вечерта във вторник по време на огледа на мястото дойде почетният консул на Руската федерация Тонко Фотев. Той уточни, че близките на загиналата и на детето са били уведомени за инцидента от генералното консулство във Варна.

В Русия ще издирват роднините на малката Алиса Д.,

чиято майка скочи от петия етаж в Бургас, държейки на ръце малкото момиченце, пише lifenews.ru.

Пълномощникът към руския президент по правата на детето Павел Астахов помага в издирването на роднините, в оказването на помощ на детето и организиране на транспортирането му в Москва. Това е написал Астахов в Twitter.

След пристигането им щели да решат къде да бъде извършено погребението на Александра.

Като тиха и скромна жена я описват повечето съседи от ул. “Батак”.

Жената сама отглеждала малката Алиса,

водела я на детска градина, но тъй като детето често боледувало, прекарвало повечето време вкъщи.

Седмица преди трагедията Александра и Алиса били на почивка в Боровец. Като се върнала от планината обаче, жената сякаш не била същата. Изглеждала угрижена и нещастна, коментират нейни познати. Те предполагат, че е възможно там да е настъпил някакъв разрив между нея и някой друг.

Според втора версия

Александра преживявала тежко изневяра на съпруга си,

за която разбрала наскоро. Последно съпругът бил забелязан в квартирата им в Бургас този януари.

По случая няма задържани, но сред виканите свидетели на разпит в 5-о РУП на МВР най-вероятно е бил и бившият ММА боец Пламен Планетата, известен още с прякора Легендата, който се познавал с рускинята. Няма обаче данни за интимни отношения между тях.

Според медици смъртта на московчанката е настъпила веднага, като причината е политравматизъм. Аутопсията е показала тежка черепно-мозъчна травма и вътрешен кръвоизлив от черния дроб, съобщиха от Съдебна медицина.

“Има шанс детето да оцелее. Нараняванията му са по-леки, отколкото предполага падане от 5-ия етаж”, каза д-р Георги Матев, шеф на МБАЛ-Бургас, който е и реаниматор. Лекарите се борят с овладяване на тежка белодробна контузия на Алиса. Според д-р Матев детето не трябва да бъде транспортирано, но и близките засега не са поисали това.

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини