Правосъдието дава 44 000 лв. за сайт за човешките права

Министерството на правосъдието обяви обществена поръчка за изработката на сайт за защита на човешките права на стойност 44 000 лв, с ДДС. Това става ясно от обявление, качено на интернет страницата на ведомството, предаде БГНЕС.

Сайтът, който ще е с адрес humanrights.bg, трябва да има българска и английска версии.

От правосъдното министерство уточняват, че порталът е част от проект, който си поставя за цел "повишаване познаваемостта на разпоредбите на Европейската конвенция за човешките права от правоприлагащите органи и обществеността, както и на решенията на Европейския съд за правата на човека (ЕСПЧ)". От заданието за търга става ясно още, че интернет-страницата ще има публична секция, до която достъп ще има всеки интернет потребител, както и модул само за оторизирани ползватели. Вътрешната система ще съдържа информация за конкретни казуси, обучителни материали, наръчници, които са свързани със защитата на човешките права.

Сайтът трябва да има и търсачка, която да позволи достъп до централната система за документи към съда в Страсбург. От правосъдното министерство ще искат да следят и коя информация на сайта предизвиква най-голям интерес. Това изискване към кандидатите за изработка на портала е оформено като осигуряване на модул за "анализ на трафика, генериран от посещенията на публичната част, който да предоставя синтезирана информация на потребителското поведение".

Кой ще прави интернет страницата за 44 000 лв. ще се решава на база икономически най-изгодна оферта. Срокът за изработката на сайта е 1 юли 2015 г., а документи могат да се подават в Министерство на правосъдието до 20-ти април.


Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини