От КТБ са ограбени 800 млн. лв. Вестниците в събота

Борисов: От КТБ са ограбени 800 млн. лв.

"Около 800 млн. лева вече са ограбени по мои данни, обяви министър-председателят Бойко Борисов по повод сделките с кредитирани от КТБ фирми, извършвани от квесторите.

"Ако е вярно това, което чух от един посланик, който дойде да се застъпва по дадената тема, ако и "Виваком", както казват, по някакъв начин е изтъргувана, това значи над 1,5 млрд. щети", заяви Борисов. Той благодари на всички партии в Народното събрание, че подкрепят предлаганото от правителството извънредно законодателство за опазване на активите на КТБ.

„Труд"

Съд върна оръжейния лиценз на „Дунарит"

Временното спиране на лиценза на „Дунарит" - Русе за сделки с оръжия е било отменено от Административния съд в София. Решението на съда ще влезе в сила след седмица, ако не бъде обжалвано. Това беше съобщено по време на протест на близо 500 оръжейници срещу отнетия лиценз, който продължи около час на кръговото кръстовище пред Дунав мост в Русе.

От съда потвърдиха за решението, но отказаха подробности с мотив, че делото е секретно. „Стандарт"

Ковчег вместо бал за хубавата Теди

Цветя. Бели калии, рози, червени карамфили, положени до прекършено от смъртоносния сблъсък на две дърво, сред разпръснати калници, ламарини и едно яке. Зловещата картина стряска минаващите по пътя малко преди софийското село Войняговци. В четвъртък сутринта там приключва животът за 18-годишната абитуриентка Теодора и 26-годишния Цветан, след като беемвето, в което са се возили, се преобърнало и ударило в дърво. Предполага се, че причината за катастрофата е превишена скорост и хлъзгава настилка. Лекарският екип, който пристигнал да помогне, само констатирал смъртта на двамата младежи.

„Монитор"

€3000 за БГ бебе зад граница

Над 3000 евро струва продажбата на българско бебе в чужбина. За купувачите няма значение дали новороденото е бяло или по-мургаво, затова в схемата основно участват представителки на малцинствата. Все по-често обаче и майки с по-светъл тен решават да продадат отрочето си, разказаха разследващи пред „Монитор". Обикновено обаче при тези случаи причината за продажбата е много тежка финансова криза, в която е изпаднало семейството, или нужда от пари за лечение на болен близък. Имало и случаи, при които продавачките са студентки или ученички, които искат да дадат детето си за осиновяване в добро или богато семейство, за да му осигурят по-добро бъдеще, обясниха експерти, занимаващи се с борбата с трафика на деца. „Сега"

В София, Силистра и Пловдив са най-недоволни от здравните услуги

Системата на здравеопазването у нас продължава да е в окаяно състояние. Тя е раздирана от корупция, а старата и амортизираната апаратура всекидневно изправя пред изпитание уменията на лекарите и поставя под въпрос живота на пациентите. Разликата между регионите по отношение на достъпа до болнична помощ и осигуреността на пациентите с лекари специалисти е огромна. Но наличието на медици не води автоматично до по-високо качество на здравните услуги и по-голяма удовлетвореност на населението от тях. Това показва изследване на Института за пазарна икономика.

„Дума"

Частна фирма получила достъп до системата на МО

Управителката на фирмата на Министерството на отбраната "Снабдяване и търговия" Росица Русева е разрешила на частна охранителна фирма достъп до сървърите и до личните кодове за програмата, с която дружеството работи. За това алармира вчера бившият военен министър и депутат от БСП Ангел Найденов. Според него най-тревожното е това, че добър ИТ специалист би могъл чрез този достъп да влезе в информационните масиви на МО и на МВР.

Преди около месец Движението за справедливост РПГ алармира, че Русева е получила отказ за достъп до класифицирана информация, което я прави негодна за заемания пост. Русева е съпартийка и землячка на военния министър Николай Ненчев. По професия е счетоводителка в детска градина, а последно е работила във фирма за бързи кредити. На последните избори тя бе на 10-о място в една от софийските листи на Реформаторския блок. Заедно с Ненчев Русева е в ръководството на фондацията на БЗНС "Селска чест". Вчера обаче линкът със състава на ръководните органи на фондацията бе недостъпен.

„Капитал"

Сега дърветата ни пречат

Обяснението, че зимата отново ни изненада, тази година има малка модификация. След като в първите часове на 7 март аварираха 47 електропровода с високо напрежение, потребителите първо научиха поредната енергийна абревиатура - ЕСО. А виновници за кризата, оставила над 200 хил. потребители без ток, се оказаха не само метеорологичните условия, но и дърветата. "Форсмажорните обстоятелства с безпрецедентния обилен и продължителен валеж от тежък и мокър сняг в съчетание със силния вятър са обективната причина за множеството повреди", обясняват от Електроенергийния системен оператор - ЕСО. "Паднали дървета са причинили скъсване на електропроводите в 90 процента от случаите", допълниха от там.

„Преса"

Всички партии подписаха закона за КТБ

Подготвихме Закон за Корпоративна търговска банка /КТБ/, който бе подписан от всички политически партии в 43-ото Народно събрание.

Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов след среща с народни представители в министерството.

„Новинар"

Бойко Борисов: Около 800 млн. лв. са ограбени от КТБ

Около 800 млн. лв. вече са ограбени от КТБ по мои данни.

Това обяви премиерът Бойко Борисов. Той коментира притесненията, че активите на банката се топят главоломно, а квесторите позволяват прихващането на цесии.

Тази седмица министър-председателят настоя за спешните корекции в Закона за банковата несъстоятелност.

Борисов обясни, че забавянето на делото на обявяване на КТБ в несъстоятелност пречи да се пристъпи към действия по осребряване на имуществото и удовлетворяване на кредиторите, един от които е държавата.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини