Най-малкият ни убиец? Момче на 10 г., хвалят се ИД

Нов клип, разпространен от Ислямска държава, показва как момче на около 10 години застрелва безмилостно израелски шпионин, пише Дейли мейл.

Убитият е 19-годишният Мохамед Саид Исмаил Мюсалам - арабин от израелски произход, за когото ислямистите твърдят, че е бил израелски шпионин. Той е бил заложник от края на миналата година.

На клипа се вижда как мъжът коленичи в оранжев гащеризон, а зад него са двама джихадисти. Единият от тях, дете на около 10 години, държи здраво пистолет, насочен в главата на жертвата.

Въпреки че от Ислямска държава твърдят, че момчето – едно от “децата на халифата“, е убиецът, специалистите не са убедени, че именно той е натиснал спусъка.

Внимателното гледане на видеото показва, че клипът всъщност е обработван, има много изрязани и наслагвани части. Според специалистите кадрите дори наподобяват компютърна игра.

В първата част на видеото джихадистите казват, че мъжът трябва да бъде екзекутиран. Следващият кадър показва 10-годишното дете, което повежда набеденият за шпионин, в поле. Започва драматична музика. В това време по-възрастният ислямист говори на френски, че еврейските шпиони и работодателите да бъдат убити. Следващият кадър показва как детето вдига пистолета към челото на Мюсалам.

Въпреки че е невъзможно да се каже дали детето е убиецът, тъй като камерата показва само ръцете, държащи пистолета. Следващият кадър показва тялото на убития Мюсалам.

Убитият 19-годишен младеж е заминал миналата година за Сирия, за да се бие на страната на джихадистите, но по-късно признал, че е агент на Мосад. Твърдението обаче е отхвърлено от израелското разузнаване. Близки на Мюсалам твърдят, че той наистина е заминал да се бие на страната на Ислямска държава.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини