Камен Калев се цели в Кан с филм за мафията

Режисьорът Камен Калев с Летисия Каста на представянето на филма "Островът" в Кан.

Престижното европейско издание за кино Cineuropa нареди новия проект на българския режисьор Камен Калев сред филмите, които имат шанс да бъдат селектирани за фестивала в Кан.

Калев, който е чест гост на най-значимия международен фестивал за кино, вече започна снимките на лентата "С лице надолу", която е копродукция на Франция, Белгия и България. Началото на снимачния процес беше в Марсилия, а след това създателят на "Островът" и "Източни пиеси" се прехвърли в България.

Новият филм ще разказва за млад мъж, който сключва споразумение с френската полиция да влезе под прикритие в българската мафия и да се преструва на сводник, докато събира информация за плановете на гангстерите.

Постепенно главният герой се влюбва в ромска проститутка. Разкъсван между сделката си с полицията и живота в подземния свят, той неусетно се превръща в истински сводник и в крайна сметка осъзнава, че е загубил най-ценното - своето достойнство.

Сценарият е написан от самия Камен Калев и от номинирания за "Сезар" Еманюел Куркол. В главната роля влиза френският актьор Мелвил Попо, който е двукратно номиниран за "Сезар".

Източник: http://www.novinar.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини