Новото "Кади" концентрира всички технологии на "Фолксваген"

    Като лупа, събираща слънчевите лъчи, за да запали огън, новото "Кади" концентрира всичко най-добро от леките коли "Фолксваген", за да предложи не само най-добрата баничарка, но и един от най-универсалните автомобили на пазара, стана ясно при премиерата на четвъртата генерация на модела в Познан снощи.

    Най-впечатляващите нововъведения са свързани със системите за безопасност, който включват предупреждения за удар в града със спирачна функция, адаптивен круиз контрол, аварийно задействане на спирачките при катастрофа, за да се избегнат последващи усложнения и сигнализация за умора на водача. Освен това "Кади" може да преминава автоматично между дълги и къси светлини, както и да осветява завоя, чрез задействане на фара за мъгла по посока на завъртане на волана.

    С трицилиндров мотор и задвижване 4Х4
    Новост за модела е възможността да се екипира със задвижване 4Motion, а при моторите изборът е между четири бензинови, три дизелови и един на природен газ. Любопитна е появата на трицилиндров турбо агрегат с мощност 102 конски сили в гамата, който предлага разход като на дизел на цената на базов модел.

    Версията на природен газ се задоволява само с 4.1 л/100 км, а най-икономичната дизелова модификация, консумира под четири литра нафта, за да измине същата дистанция. По отношение на трансмисиите "Кади" може да се поръча с механични с пет и шест предавки, и автоматични с двоен съединител - с шест или седем скорости.

    Седем места и багажен обем до 3300 литра
    Новата баничарка на "Фолксваген" може да е миниван с пет или седем места, или товарен ван само с две седалки. Сгъването на облегалката на пасажерското кресло напред осигурява превоз на товари с дължина над 2.70 метра, за изпълнението със стандартна дължина (4.41 метра) и междуосие (2.68 м.). Както и до сега "Кади" ще има и версия "Макси" с удължено с 32 см междуосие и с 470 мм по-голяма обща дължина.

    Новото "Кади" ще се предлага в пътническо, товаропътническо и изцяло товарно изпълнение, като нивата на оборудване са четири, без да броим подготвената да къмпингуване версия "Бийч". Пътническите модификации предлагат максимален багажен обем от 2850 литра за нормалните изпълнения и 3700 литра за "Макси" модификациите.

    Четири мултимедийни системи
    Работното място на водача е сходно с това в леките автомобили "Фолксваген", без да е забравено обособяването на повече джобове за различни дреболии. С модела дебютират нова генерация мултимедийни системи с размери на екрана 5 и 6.33 инча и общо четири различни разновидности.

    Най-скъпата мултимедия увеличава размера на иконите, със засичането на приближаването на пръст към екрана, има и възможност да покаже на дисплея копие на екрана на свързания чрез кабел телефон. Така могат да се ползват редица качени на смартфона приложения за навигация и забавления.       

    Върви и със спукани гуми
    Новото "Кади" се предлага с халогенни и ксенонови фарове, като размерът на джантите от 15 до 17 цола. Автомобилът може да се оборудва с гуми, които позволяват изминаване на няколко десетки километра, дори когато са спукани, което прави излишно резервното колело. За момента е обявена стартовата цена на "Кади" в Германия, като тя е почти 15 000 евро. 

    Източник: http://www.dnevnik.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини