Разследват убит ли е бащата на адвокатката на Филип Златанов

Ирен Савова подозира, че е направен опит да бъде отвлечена

Софийска окръжна прокуратура образува досъдебно производство за смъртта на бащата на адвокатката на Филип Златанов. Мъжът е блъснат от кола, а шофьорът избягал.
Адвокат Ирен Савова обяви пред медии, че според нея инцидентът, станал на 9 декември, не е случаен и баща й е бил убит заради тефтерчетата на бившия шеф на Комисията за конфликт на интереси.

От прокуратурата днес уточниха, че е започнало досъдебно производство срещу неизвестен извършител за това, че при управление на превозно средство е нарушил правилата за движение по пътищата и е причинил смъртта на човек.

В хода на разследването са извършени всички действия за разкриване на истината. Постъпилата молба от Ирен Савова е разгледана и незабавно е изпратена на водещия разследването с указания, които са изпълнени. Процесуално-следствените действия продължават, се казва още в съобщението на държавното обвинение.

По-рано Ирен Савова заяви пред "Труд" и Нова телевизия, че в деня на катастрофата е получила странни обаждания, заради които подозира, че дори е направен опит да бъде отвлечена или поне изведена от кантората си.

"Рано сутринта ми се обади мъж, представящ се зам.-шеф на полицейския участък в Божурище и настояваше да бъда адвокат на един от задържаните. Мотивът му беше, че лично му се е обадил посланикът на Словения, че става въпрос за чужд гражданин и посолството моли много настоятелно. Уговорихме се да се чуем в по-късен час”, разказа Савова.

След като мъжът разбрал, че тя няма да излезе веднага от кантората си и предлага да отиде неин колега, той започнал да предлага всякакви варианти. В крайна сметка, след проверка, се оказало, че такъв човек не съществува и няма подобен служител в РПУ-Божурище. Савова опитала да се свърже по телефона с него, но вече нямало връзка.

"В 18.30 часа ми се обадиха, че е станал инцидент с баща ми и е прегазен на Околовръстното шосе в Ихтиман, докато кара колело. Това, което ме разочарова и заболя, е, че два часа и половина чакахме следствен екип, не беше отцепен пътят от двете страни. Звъняхме на телефон 112 многократно. Още по-странното е, че имаше едно веществено доказателство, което не беше иззето по съответния ред - стъкло от фар на автомобил, което беше до баща ми. Това говори за или слаб професионализъм, или за умишлена постъпка”, заяви адвокатката, която след случилото се движи с охрана.

Ирен Савова добави, че разследващите трябва да докажат дали има връзка между инцидента с баща й и делото срещу Филип Златанов.

В края на миналата година той бе осъден и на втора инстанция на три години и половина затвор. Един от съдиите обаче бе с особено мнение, защото според него Златанов трябва да бъде оправдан.

Тефтерите, които изчезнаха, все още не са намерени.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини