7 трика как да въздействате и да получавате каквото искате

Има много теории за това как да се въздейства психологически на хората от обкръжаващата ви среда, за да получавате това, което искате. Ето седем неща, които биха ви улеснили в тази насока, според изданието Business Insider.

1. Правете комплименти Комплиментите водят до добри резултати. Те стимулират конкретна част от мозъка, която прави хората по-производителни.

2. Повтаряйте това, което чуете Когато повтаряте това, което ви се казва, вие демонстрирате загриженост и създавате конфорт и доверие в отсрещната страна.

3. Искайте повече от това, което реално целите В този случай възможностите са три – да ви откажат, да ви върнат контраоферта или да изпълнят исканията ви. И трите случая би следвало да ви устройват.

4. Използвайте имената на хората, когато говорите с тях Хората обичат да си чуват името, произнесено на глас. Така стават по-положително настроени към вас.

5. Винаги слушайте събеседника си Слушането е по-въздействащо от говоренето. То ви помага да се сдобиете с информация и в същото време да изградите доверие.

6. Ласкателството помага Успешните хора обичат да получават положителни оценки от околните. Трябва обаче наистина да сте искрени.

7. Искайте услуга от хората, когато са уморени И макар отговорът, който ще срещнете, е най-вероятно „да го отложим за утре“, бъдете уверени, че на другия ден работата ще бъде свършена.

Източник: profit.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини